Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Instanta i-a dat dreptate lui Dorin Lojigan

Actualitate
Tools
Typography

Într-o conferinţă de presă organizată joi, 9 mai 2013 la sediul PNL Câmpia turzii, viceprimarul Dorin Lojigan a prezentat sentinţa care îi dă câştig de cauză în disputa privind legalitatea hotărârii Consiliului Local Câmpia Turzii nr. 31 din 22 martie 2012.

Precizând că pe 25 aprilie 2013 a rămas definitivă sentinţa civilă 1401 din 2013 pronunţată de către Tribunalul Cluj, secţia contencios administrativ, în dosarul 8397/117/2012, viceprimarul Câmpiei Turzii susţine că nu intenţiona să mai abordeze acest subiect, dar că ulterior s-a răzgândit în urma unui comentariu postat de un cititor pe site-ul publicaţiei Ziarul 21 la articolul "Dorin Lojigan, preşedintele AVA, invitat la Workshop-ul Internaţional cu tema «Prezent şi viitor în Reglementările Serviciilor de Apă»" , comentariu semnat de "ionutz" şi căruia autorul i-a dat titlul "ruşine".
Deşi Dorin Lojigan nu a dorit să precizeze site-ul pe care a apărut comentariul, viceprimarul a citit acest comentariu în care autorul scria următoarele: "atunci cand era in opozitie lojigan sustinut fiind numai de acest ziar(fiindca numai aici am citit ca lojigan avea dreptate,desi citesc toata presa locala)sustinea sus si tare ca CAA ne fura banii,si ca da CAA in judecata,acumca el este presedintele aga,s-a schimbat situatia?nu ne mai fura?dar banii aia care a sustinut ca ne-au fost furati,unde sunt?de ce nu i-am primit inapoi?oare cine avea dreptate la momentul ala, ziarul asta care sustinea ca lojigan are dreptate sau celelalte care sustineau ca lojigan MINTE CU NERUSINARE? oricum cred ca ceilalti aveau dreptate despre caracterul acestui politician".
Explicând că a convocat conferinţa de presă "pentru a aduce la cunoştinţa opiniei publice ceea ce s-a întâmplat de la acel moment până în prezent", Dorin lojigan a amintit şi de mai multe titluri care au apărut în presa locală în acele momente şi după, la fel, fără să dorească să facă vreo referire la organele media în care aceste titluri au apărut.
Printre titlurile amintite de viceprimarul de la Câmpia Turzii sunt: "USL Câmpia Turzii desfăşoară o campanie electorală prin metoda «încercarea moarte n-are»" (Ziarul 21), "Dorin Lojigan a făcut o conferinţă de presă dar a uitat să spună că e mincinos" (TurdaNews), "Remus Filip a prezentat dovada că Dorin Lojigan aberează" (TurdaNews), "Consilierii PSD şi PNL au vrut ca populaţia din Câmpia Turzii să fie obligată la plata a zeci de milioane de euro, bani care au venit de la Uniunea Europeană" (TurdaNews), "Remus Filip dă cu ştampile în Dorin Lojigan" (Ziar 15 minute) şi "Dispută în Consiliul Local pe cantitatea de apă uzată şi tariful la canalizare" (Câmpia Express).
"La acel moment am susţinut în consiliul Local că acel studiu de specialitate care trebuia făcut pentru a se promova HCL pe care eu am atacat-o ulterior nu îndeplinea condiţiile legale, cerute de ordinul 88/2007 al preşedintelui ANRSC", spunea Dorin lojigan în conferinţa de presă de pe 9 mai, adăugând că ulterior instanţa i-a dat câştig de cauză.
În faţa presei, viceprimarul de la Câmpia turzii a prezentat şi câteva fragmente din sentinţă:
"Stabilirea cotei exacte se face prin hotărâre administraţiei publice locale, pe baza unui studiu de specialitate, efectuat de un institut de specialitate. În cauză s-a întocmit un studiu de specialitate, însă reclamantul (Dorin lojigan - n.r.) îl contestă, având în vedere că acest studiu a fost efectuat de un expert tehnic atestat MLPAT, neîntrunindu-se cerinţa legii de efectuare a studiului de către un institut de specialitate".
"Opinia pârâtului (Consiliul Local - n.r.) este în sensul că studiul care stă la baza hotărârii atacate întruneşte cerinţele legale, acesta fiind însuşit de către Universitatea Tehnică, Facultatea de Instalaţii, fiind ştampilat de către această instituţie şi semnat de către acelaşi profesor doctor inginer Gheorghe Badea în calitate de decan".
"Cu referire la stuudiul de specialitate care stă la baza HCL 31/22.03.2012 instanţa împărtăşeşte punctul de vedere al reclamantului".
"Instanţa reţine poziţia reclamantului în sensul că studiul nu întruneşte cerinţele legale, datorită faptului că nu provine de la un institut de specialitate, precum şi datorită faptului că nu a fost stabilit în mod cert împrejurarea că apa uzată este în proporţie de 100% cu apa rece furnizată".
"Dacă studiul nu a fost însuşit de către Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea de Instalaţii, până la momentul adoptării hotărârii atacate, rezultă că hotărârea nu a fost fundamentată pe un studiu valabil, astfel încât e lovită de nulitate absolută sub acest aspect".
Ca o concluzie la cele prezentate, Dorin Lojigan a încheiat: "Nu am aberat la acel moment. Am încasat ştampilele date de consilierul local Remus Filip cu stoicism şi am avut dreptate, lucru confirmat de către această sentinţă de judecată".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS