Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

1 iunie cu educatie alimentara

Actualitate
Tools
Typography
(COMUNICAT)
1 iunie este un nou prilej pentru membri Asociaţiei Slow Food Turda să organizeze activităţi pentru copiii turdeni.
După ce săptămâna trecută am creeat grădina în care se vor cultiva legume, acum în cadrul Târgului Meşteşugarilor, Manufacturierilor şi Artizanilor organizat de Primăria Municipiului Turda vom derula activităţi de educaţie a gustului. Îi vom provoca pe copii să îşi descopere simţurile, gusturile, să afle despre lumea albinelor, să înveţe să folosească în alimentaţie cât mai multe legume şi fructe şi să înveţe despre importanţa valorilor nutritive ale alimentelor precum şi despre combinaţiile cele mai bune pentru o alimentaţie sănătoasă.
Alături de copii va fi Flaviu Irimie, student la medicină, specializarea nutriţie. Flaviu este colaboratorul nostru de anul trecut, când ne-a bucurat cu susţinerea atelierelor de nutriţie în cadrul taberei “Vara Gastronomică” şi a Întâlnirii europene de tineret – YES FOOD. Este evident că are o pasiune pentru ceea ce înseamnă nutriţie, alimentaţie sănătoasă şi stil de viaţă.
Susţinătorii atelierelor vor fi: Simina Oprea, Flaviu Irimie, Alexandra Boar şi Marta Pozsonyi împreună cu producătorii locali: Kepes Irina, Pascu Alina şi Duma Eugen.

Programul se va derula pe 1 şi 2 iunie după cum urmează:
1 iunie
Ora 11.00 - Educaţia gustului – descoperirea celor 5 gusturi
Ora 13.00 - Educaţia gustului – descoperirea celor 5 simţuri
Ora 15.00 - Lumea albinelor – despre miere şi albine
Ora 17.00 - Ierburile aromatice – aromele în mâncare
2 iunie
Ora 11.00 - Atelier de nutriţie – ce înseamnă o alimentaţie echilibrată
Ora 13.00 - Legumele de sezon – cum putem consuma legumele de sezon într-un mod variat (vom prepara salate)
Ora 15.00 Să desenăm legumele şi fructele de sezon – atelier de creaţie

Vă aşteptăm cu drag!
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS