Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Start pentru noul PNDR 2015-2020

Actualitate
Tools
Typography

- comunicat -
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat varianta consultativă a Ghidului Solicitantului pentru:

- SubMăsura 6.1 - sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri
- SubMăsura 4.1 - investiţii în exploataţii agricol

Beneficiarii SubMăsurii 6.1 sunt fermieri, care se instalează ca unic şef al exploataţiei agricole şi persoanele juridice în care tânărul fermier se instalează împreună cu alţi tineri fermieri şi care exercită un control efectiv pe termen lung în ceea ce privesc deciziile referitoare la gestionare, beneficii şi riscuri financiare în cadrul exploataţiei respective.

Sprijinul nerambursabil va fi de maxim 50.000 EURO şi va fi acordat în două tranşe, astfel:
- 75% la primirea deciziei de finanţare
- 25% în maxim trei ani de la primirea deciziei de finanţare

Tinerii fermieri până în 40 de ani, care au în exploataţie o suprafaţă nu mai mare de 60 ha vor primi pe o perioadă de 5 ani, în intervalul 2015-2020, o plată suplimentară cu 25% mai mare faţă de cei care au peste vârsta de 40 de ani.

Pentru zootehnie, acolo unde de la 1 aprilie 2015 se vor elimina cotele de lapte, cei care au între 10 şi 150 de capete vor primi un sprijin cuplat pentru vacile de lapte, care porneşte de la 350 EURO în 2015 şi va creşte etapizat până în anul 2020.

Începând cu anul 2020 previziunea europeană este aceea de a se trece de la plata pe suprafaţă la plata pe fermă. Tot de la această dată s-a lansat spre dezbatere publică şi Ghidul Solicitantului pentru SubMăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole" cu finanţarea nerambursabilă 50-70%.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul asociaţiei PAZIA Câmpia Turzii, telefon 0744 - 519068, persoană de contact Ioan Hârceagă.

Ioan HÂRCEAGĂ
Preşedinte Consiliul Director

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS