Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

Compania de Apă Arieș – exemplu de bune practici în accesarea și implementarea de proiecte finanțate din fonduri europene la "Forumul Regional al Apei Dunăre - Europa de Est 2016"

Actualitate
Tools
Typography

Compania de Apă Arieș a fost prezentă în perioada 16-18 mai  la cel mai important forum din România în domeniul apei, ,,Danube Eastern Europe Regional Water Forum 2016", organizat de Asociația Română a Apei. Forumul internațional s-a desfășurat la București și atrage în fiecare an aproximativ 1.500 de profesionişti din sectorul apei, reprezentanţi ai companiilor de apă, ai furnizorilor de echipamente şi tehnologii, precum şi ai asociaţiilor şi instituţiilor de profil din ţară şi regiune.

În cadrul forumului au fost organizate mai multe evenimente: Seminarul POIM 2014-2020 în parteneriat cu Ministerul Fondurilor Europene, Conferința Tehnico-Stiințifică Internațională – Managementul Nămolului provenit din stațiile de epurare 2016, Seminarul privind evoluția reglementărilor în Romania în parteneriat cu ANRSC, Workshop-ul Economic Regional - Tarifele pentru serviciile de apa și Suportabilitatea sau expoziția Expoapa 2016. La forum au fost prezenți reprezentanți ai autorităților din domeniu, Cristian Ghinea – ministrul fondurilor europene, Cătălin Gheran - director AM POIM Mediu,  Matteo Patrone - director BERD,  Felix Stroe - președinte Asociația Română a Apei, Eugen Teodorovici și reprezentanți JASPERS.

În cadrul seminarului POIM 2014-2020 Compania de Apă Arieș a fost prezentată ca și exemplu de succes atât în managementul proiectelor aferente bugetului 2007-2013 cât și în pregătirea aplicației pentru perioada 2014-2020. Practic CAA se situează în top 3 companii la nivel național din acest punct de vedere demonstrând că printr-un management profesionist se pot accesa și implementa cu succes proiecte finanțate din fonduri europene. 

,,Prin implementarea programului finanțat din Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, s-au creat premisele unei dezvoltări durabile, conforme cu obligațiile asumate de Compania de Apă Arieș. Pentru continuarea investițiilor în infrastructura din arealul de operare, CAA va accesa o finanțare de circa 158,5 de milioane de euro fără TVA, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM  2014-2020).

Compania de Apă Arieș se numără printre primii operatori de apă din țară care demarează un nou proiect major de investiții, având ca principală sursă de finanțare Programul Operațional Infrastructură Mare. Acesta va permite continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, conducând la o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite întregii populații deservite. Etapa a II-a a proiectului va asigura serviciul de alimentare cu apă în tot arealul deservit. În urma implementării, prin investiţiile în infrastructura de apă, se vor îndeplini cerinţele privind calitatea apei potabile iar gradul de acoperire cu servicii de apă potabilă va fi de 100 %. ,, Cristian Octavian Matei - Director General CAA

Serviciu Comunicare/PR

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS