Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Dezbatere electorală boicotată la Câmpia Turzii

Actualitate
Tools
Typography

Aceasta este convingerea pe care o au organizatorii evenimentului care fusese programat să aibă loc joi, 26 mai, cu începere de le orele 17.00 în sala de şedinţe a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii.

Dezbaterea a fost organizată în cadrul proiectului "Puterea democraţiei pentru cetăţeni", un proiect implementat la Câmpia Turzii de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor şi finanţat prin Fondul pentru Inovare Civică, parteneri fiind FDSC (Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile) Romanian-American Foundation (Fundaţia Româno-Americană), Trust for Civil Society in Central and Easten Europe (Adevărul pentru societatea civilă în Europa centrală și de est) și Banca Raiffeisen.

"Scopul proiectului este de a mobiliza cetățenii să participe activ la viața comunității și a municipiului, prin implicarea în stabilirea politicilor publice care le influențează viața, totul pentru creșterea bunăstării cetățenilor și a comunităților din care fac parte" spunea coordonatorul proiectului, Nicolaie Dărăban, acesta explicând în linii mari şi demersul demarat la Câmpia Turzii: "Am demarat acest proiect în ianuarie 2016 și până la ora actuală am reușit să înființăm 5 Grupe de inițiativă cetățenească - GIC Centru, GIC Blocuri1, GIC Blocuri2, GIC Sâncrai și GIC Insulă și suplimentar avem și GIC Șarât. Fiecare grupă este formată din 8 membri care și-au luat în serios rolul de promotori a problemelor comunității, întocmind în această perioadă peste 15 petiții și memorii către autoritățile locale pentru rezolvarea problemelor comunității pe care o reprezintă. Avem răspuns la toate aceste petiții; unele răspunsuri ne nemulțumesc profund, dar perioada alegerilor ne obligă să așteptăm instaurarea unei conduceri mai deschisă pentru rezolvarea problemelor cetățenilor".

În plus, în cadrul aceluiaşi proiect se avea în vedere, în perioada electorală, şi participarea membrilor GIC-urilor la întâlnirile candidaţilor cu cetăţenii, întâlniri despre care, acelaşi Nicolaie Dărăban spunea că "au scopul ca cetățenii și în special membrii GIC să cunoască în detaliu programul candidaților, să îi cunoască pe candidați și să le permită cetățenilor să răspundă întrebării «EU CU CINE VOTEZ?»", întrebare care a constituit şi sloganul sub care s-a organizat dezbaterea electorală de la Câmpia Turzii.

La dezbatere au fost invitaţi - în scris sau verbal - toţi candidaţii la funcţia de primar al municipiului Câmpia Turzii: Horaţiu Bretoiu, Avram Gal, Radu Hanga, Horaţiu Hatos, Dorin Lojigan, Petre Pop, Dan Ştefan şi Alexandru Tulai.

Dintre aceştia au lipsit Horaţiu Bretoiu, Radu Hanga, Horaţiu Hatos, Dorin Lojigan, Petre Pop, Dan Ştefan şi Alexandru Tulai, ceea ce înseamnă că singurul candidat prezent la întâlnirea cu cetăţenii a fost Avram Gal.

În completarea absenţei candidaţilor, la fel de interesante sunt şi explicaţiile prezentate de Nicolaie Dărăban: "Înainte de alegeri am transmis o adresa tuturor partidelor prin care le-am solicitat să stabilească un calendar de întâlniri. Nu am primit nici un răspuns, de la nici un partid, legat de această solicitare. Din acest motiv am hotărât unilateral să organizăm astăzi întâlnirea cu candidații la funcția de primar. Pentru aceasta am trimis o adresă tuturor candidaților în data de 16.05.2016. Toți candidații au fost informați verbal, din 8 candidați 6 candidați au primit adresa, domnul Dorin Lojigan a refuzat să semneze de primire, iar pe domnii Bretoiu și Ștefan nu am reușit să îi contactăm decât telefonic. Inițial am dorit să organizăm întrunirea în sala mică, de la ora 17.00, dar - să vezi minune! - şedința de consiliu local, care în mod normal se desfășoară de la ora 13.00, a fost programată de la ora 16:00. Când l-am contacta pe domnul primar Hanga și l-am întrebat de ce a modificat ora, a spus că oricum, chiar dacă era ședința de la ora 13.00, ei nu ar fi venit la manifestația noastră deoarece sunt câțiva consilieri care îşi serbează ziua de naștere. Vă las pe dumneavoastră să trageți concluziile. Scopul acestei întruniri este de a cunoaște candidații la funcția de primar. Noi i-am invitat pe toți, dar nu am putut să îi forțăm să vină".

Cu alte cuvinte, aşa cum precizam încă din titlu, organizatorii consideră că - într-un fel sau altul - dezbaterea electorală a fost boicotată.

Mai mult, în opinia organizatorilor, astfel se dovedeşte interesul candidaţilor pentru cetăţenii cărora le cer voturile.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS