Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Dans de dragul conştientizării drepturilor | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Vineri, la orele după-amiezii, turdenii aflaţi în zona centrului istoric al municipiului Turda (mai exact în zona statuii lui Avram Iancu) au avut ocazia de a fi părtaşi la un moment de dans care a avut loc cu un scop interesant.

Dansul a fost partea finală a unui proiect intitulat "Soluţiile tale - democraţia ta", proiect al Fundaţiei Raţiu care presupunea scrierea de proiecte.

"Asta consta in faptul că noi trebuia să identificăm o problemă din Turda pe care noi am putea s-o rezolvăm" explica Anamaria Raita, persoană implicată în proiect.

"Noi n-am ştiut înainte că o să implementăm efectiv proiectul şi am fost plăcut surprinşi să aflăm că da. În cadrul acestui proiect noi ne-am gândit că cetăţenii nu-şi cunosc drepturile, nu ştiu unde să meargă dacă au o problemă şi nu exită o relaţie bună între ei şi consiliul local. Pentru asta am avut în prima parte a proiectului o campanie de împărţire de flyere şi afişe pe care am scris câteva dintre principalele legi şi drepturi pe care le au oamenii, apoi am mai avut dezbaterea la Fundaţia Raţiu cu cinci dintre candidaţii la Primărie şi ultima activitate a noastră a fost flash-mob-ul" mai spunea Anamaria Raita explicând: "În paşi de dans ne-am gândit că oamenii ar înţelege mai bine mesajul nostru şi le-am capta mai uşor atenţia".

Aşa cum preciza chiar vorbitoarea, mesajul principal a fost că "prin implicare şi informare putem avea o comunitate mai bună şi că noi suntem schimbarea".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS