Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

“Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii în perioada 2014-2020” - un proiect de peste 140 de milioane de euro ce va rezolva în totalitate problema alimentării cu apă în UAT-urile membre ADI

Actualitate
Tools
Typography

În cadrul seminarului organizat de Compania ROMAIR Consulting, cu sprijinul Companiei de Apă Arieș S.A., în data de 14 iulie 2016, cu tema «Prezentarea investițiilor propuse prin Aplicația de finanțare si a documentațiilor de atribuire în cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din regiunea Turda - Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020» au fost dezbatute aspectele cheie necesare derularii, în conditii optime, a “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii în perioada 2014-2020”, acesta fiind inclus în lista proiectelor majore care urmează a fi finanţate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Investițiile propuse se referă la extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în regiunea Turda - Câmpia Turzii, pentru un număr de 27 localități din 13 UAT-uri care în prezent beneficiază de rețele de alimentare cu apă potabilă parțial sau deloc.

Investiția propusă pentru extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Regiunea Turda – Câmpia Turzii ce vor deservi UAT-urile Turda, Câmpia Turzii, Aiton, Călărași, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreștii de Jos, Ploscoș, Săndulești, Tureni, Tritenii de Jos, Viișoara se va desfășura într-o perioadă cuprinsă între 24 și 48 luni, la care se adaugă 12 luni perioada de notificare a defectelor.

Beneficii economice, sociale și de mediu ale proiectului:

  • Peste 15.000 de gospodării vor fi conectate la reţelele de distribuţie a apei şi vor beneficia de apă potabilă conformă cu prevederile legislaţiei în vigoare;
  • Se îmbunătăţeşte starea generală a râurilor pe o lungime totală de 57 km, ca urmare a prevenirii poluării;
  • Clienţii nu mai trebuie să se bazeze pe puţuri private, pompe private, fose septice şi nu mai trebuie să cumpere apă îmbuteliată;
  • Eficiență crescută a operatorului prin optimizarea sistemului. 

“Am finalizat cu succes în procent de 100% (s-au depus inclusiv rapoartele finale) proiectele aferente perioadei de programare 2007-2013 și anume: 

  1. "Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată regiunea Turda-Câmpia Turzii” POS Mediu I 2007-2013"
  2. "Investiţii şi dotări pentru îmbunătăţirea capacităţii de operare a Companiei de Apă Arieş Turda"
  3. "Asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă/apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020”

și ne aflăm într-un stadiu avansat în vederea obținerii finanțării din POIM:

  1. "Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020“

Valoarea investițiilor preconizate este de aproximativ 146 milioane euro + TVA.

Practic, am stabilit drumul de urmat astfel încât din primăvara anului viitor să putem demara  investițiile, investiții care vor rezolva în totalitate problema alimentării cu apă în UAT-urile membre ADI AVA. Cristian Octavian Matei - Președinte ADI "Apa Văii Arieșului".

Reprezentanți JASPERS, AM POIM-MFE, și reprezentanții UAT-urilor din regiune au discutat în cadrul seminarului despre pașii care trebuie urmați până la obținerea finanțării pentru investițiile aferente perioadei 2014-2020. De asemenea, reprezentanții consultantului ROMAIR au prezentat în detaliu investițiile care vor fi realízate și etapizarea lor. 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS