Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

România a fost în doliu. Unii cu panglica, alţi cu steagul...

Actualitate
Tools
Typography

Administraţia locală de la Câmpia Turzii transmitea, în preziua datei de 2 septembrie, un comunicat de presă prin care anunţa că, având în vedere declararea zilei de vineri, 2 septembrie zi de doliu naţional în memoria victimelor cutremurului din Italia, administraţia de la Câmpia Turzii se conformează.

Dar să redăm, mai bine, comunicatul, ca să înţelegeţi despre ce e vorba:

În conformitate cu Hotărârea Guvernului României nr.607 din 31 august 2016, publicată în M.O.F. nr. 673/31.08.2016, ziua de 2 septembrie 2016 a fost declarată ZI DE DOLIU NAŢIONAL PE TERITORIUL ROMÂNIEI, în memoria cetăţenilor români decedaţi în urma cutremurului din Italia, din data de 24 august 2016 şi în semn de solidaritate cu poporul italian. 

Astfel, mâine, 2 septembrie 2016, Primăria municipiului Câmpia Turzii, precum şi toate instituţiile publice din municipiu, vor arbora drapelul României în bernă.

De asemenea, îndemnăm persoanele fizice din municipiu, să arboreze în bernă Drapelul României la domiciliu sau reşedinţă, în semn de solidaritate.

Condoleanţe familiilor îndurerate.

PRIMAR
Dorin Nicolae LOJIGAN

Acum, că am înţeles sigur despre ce e vorba în comunicatul transmis de administraţia de la Câmpia Turzii, am zis că nu strică să vedem cum “s-a arborat drapelul în bernă”.

După cum se vede, administraţia de la Câmpia Turzii a decis să adauge o panglică neagră la drapelele oricum existente pe cele două laturi ale clădirii primăriei.

La Turda, în afară de drapelele “tradiţionale” a apărut un drapel negru arborat lângă ele.

Din punct de vedre al unora, administraţia de la Turda pare să fi înţeles mai amplu - punând un drapel separat, negru - arborarea în bernă decât administraţia de la Câmpia Turzii - care doar a adăugat o panglică (dantelă) fluturândă la drapelele deja existente.

Care dintre cele două administraţii a procedat mai bine până la acest moment rămâne să decideţi dumneavoastră.

Ceea ce vă putem noi spune însă este că niciuna dintre administraţii nu pare familiarizată în totalitate cu cuvântul “bernă” care presupune că drapelul trebuie coborât pe jumătate ca să arate semnul de doliu sau pericol. Trebuie să menţionăm, totuşi, că la Câmpia Turzii drapelul cu panglica era ceva mai jos pe doar una dintre laturile clădirii, ceea ce înseamnă că trebuie să dăm cezarului...

Aşa că, la mai mare (sau "la mai jos"? - Doamne fereşte să mai fie nevoie!)!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS