Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Crăciun alb, cu zăpadă şi... utilaje pe ici, pe colo… | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Aşa cum, cel mai probabil, îşi doreşte fiecare, iată că în acest an, chiar în ziua de Crăciun, o pătură de nea s-a aşezat peste oraş. Adusă sau nu de Moş Crăciun pentru cei mai cuminţi dintre cei care îşi doreau un crăciun alb, zăpada s-a depus - ce să vezi? - inclusiv pe arterele de circulaţie.

La ceas de seară fulgii continuau să cadă din înalt şi să se aştearnă, unii peste alţii, peste tot. Inclusiv pe drumuri.

Tot la ceas de seară pe drumuri mai circulau - ce să vezi? - maşini. De toate felurile. Ba chiar puteau fi văzute inclusiv utilaje de deszăpezire ieşite pentru a asigura un confort de deplasare cetăţenilor urbei.

Că era sau nu nevoie de lamă, asta doar profesioniştii într-ale deszăpezitului ştiau, dat măcar un amestec de sare cu nisip nu strica.

Favorizate în acest sens au fost arterele principale de circulaţie din municipiul Turda, în timp ce arterele secundare - străzile dintre case sau de printre blocuri - neconstituind o prioritate.

Aşa cum administraţia locală turdeană se lăuda încă de la finele lunii octombrie, intervenţia SC Domeniul Public Turda în caz de “producere de fenomene meteorologice specifice” în sezonul rece se efectuează pe trei zone de prioritate, anumite străzi din cartierul Oprişani (“care nu fac parte din prioritatea I sau II”) precum şi “alte  străzi secundare din municipiul Turda în funcţie de necesităţi, astfel încât să se asigure desfăşurarea optimă a traficului auto şi pietonal” sunt în Zona III de prioritate a intervenţiilor, în Zona I intrând zona str. Clujului, str. Simion Bărnuţiu, str. Andrei Mureşanu, str. Avram Iancu, sens giratoriu (Teatrul municipal), P-ţa Republicii, P-ţa 1 Dec.1918, str. Libertatii, P-ţa Romană, sens giratoriu (P-ţa Romană), str. Ştefan cel Mare, sens giratoriu SC Electroceramica, Calea Victoriei, sens giratoriu (Catedrala Oprişani) apoi zona sens giratoriu P-ţa Romană - ieşire Turda spre Alba Iulia dar şi zona str. Andrei Şaguna, str. Gh. Lazăr, str. Axente Sever precum şi zona str. Dr. Ioan Raţiu, str. Gh. Bariţiu, str. I. Corvin, str. Bucovinei, str. G-ral Dragalina, str. Crişan, str. Traian, str. G. Coşbuc, str. Mihai Eminescu, str. Nicolae Iorga.

Oricum, în seara primei zile de crăciun (cam cu o oră înaintea celei de-a doua zile de crăciun), chiar dacă aleile sau străzile secundare arătau ca în imaginea de mai sus, cel puţin în zona cartierului Oprişani artera principală (Calea Victoriei) era, cum se spune, “la negru”. Nuştim dacă nu cumva, peste noapte, să-i fi dat cumva poleiul târcoale.

Oricum, odată ce neajunsurile de-a lungul vremii au dezvoltat fibra optimistă, în caul în care administraţia locală ar putea fi depăşită, noi sperăm că natura va ţine cu noi şi temperaturile ridicate ar putea duce la sfârşitul călduros al poleiului iar zăpada se va face nevăzută spre necazul celor care îşi scoseseră deja săniile la primele drift-uri.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS