Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Verificări în oborul din Turda

Actualitate
Tools
Typography

În data de 11.11.2017, în intervalul orar 07:30 - 10:00, lucrători din cadrul Serviciului Public Administrare Piețe și Obor Turda împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Public Poliția Locală Turda, au efectuat activități de supraveghere, îndrumare și control, în Oborul din municipiul Turda, cu ocazia târgului săptămânal desfășurat în această locație.

Activitățile desfășurate au vizat următoarele aspecte:

  • urmărirea modalității de încasare a taxei de acces în incinta Oborului, conform tarifelor aprobate;
  • verificarea producătorilor agricoli și a celorlați comercianți care  oferă spre vânzare produse agricole, animale sau de altă natură, dacă dețin documente  care atestă proveniența legală, starea de sănătate sau îndeplinirea celorlalte condiții prevăzute de lege;
  • verificarea producătorilor agricoli care comercializează cereale, dacă utilizează mijloace de măsurare verificate metrologic, respectiv de a nu utiliza alte mijloace de măsurare care nu fac parte din Lista oficială a mijloacelor de măsurare supuse controlului metrologic legal.

În urma activităților desfășurate, au fost depistate un număr de două persoane fizice, cu domiciliul în alte localități decât municipiul Turda, care dețineau și ofereau spre vânzare cantitatea de 0,36 m3 de cherestea rășinoase și 112 metri liniar de margini rășinoase, pentru care nu dețineau documente din care să rezulte proveniența legală a acestora, faptă care contravine prevederilor legale din domeniul silvic, respectiv Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Întrucât competența de constatare și sancționare revine lucrătorilor din cadrul Poliției Române, cele două persoane, împreună cu materialul lemnos, au fost predate lucrătorilor de poliție din cadrul Poliției municipiului Turda, care au procedat la confiscarea cantității de material lemnos menționată mai sus și predarea acesteia la Ocolul Silvic Turda, precum și la sancționarea contravențională a celor două persoane.

Informăm, pe această cale, pe toți locuitorii municipiului Turda, dar și al comunelor învecinate, cu privire la obligativitatea de a deține documente din care să rezulte proveniența legală a produselor destinate comercializării, starea de sănătate a animalelor oferite spre vânzare, precum și îndeplinirea altor condiții prevăzute de lege (exemplu: cântărirea produselor – doar cu mijloace de măsurare verificate metrologic).

Totodată, rugăm pe toți utilizatorii (comercianți, cumpărători, vizitatori, etc.), ca pe timpul cât se află în incinta Oborului Turda, să contribuie la păstrarea curățeniei și la respectarea celorlalte norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Șef Serviciu Administrare Piețe și Obor
Nicolae POPA

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS