Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai important proiect din fonduri europene din zona Turda - Câmpia Turzii

Actualitate
Tools
Typography

Astăzi, 18.12.2017, Palatul Victoria a fost gazda semnării, în cadru festiv, de către Operatorul Regional Compania de Apă Arieș S.A. și  Ministrul delegat pentru Fonduri Europene – Marius Nica, a celui mai important contract de finanțare a unui proiect din fonduri europene din zona Turda – Câmpia Turzii.

Semnarea contractului a avut loc în prezența Prim-ministrului României - Mihai Tudose și a Comisarului pentru Politică Regională al Comisiei Europene -Corina Crețu.

Directorul general al Companiei de Apă Arieș, Bobic Bogdan-Ionuț oferă mai multe detalii: ʺImplementarea <Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii> este, de astăzi, o certitudine. Semnarea acestui contract de finanțare este rezultatul muncii susținute care durează de aproximativ 4 ani și este cel mai important contract de finanțare semnat de către Operatorul Regional de la înființarea sa și până în prezent. Un aspect foarte important de menționat este că partea de cofinanțare a CAA în cadrul acestui proiect este ZERO dar și faptul că, urmare a implementării proiectului, toate comunitățile din arealul nostru de deservire vor beneficia de servicii de furnizare a apei potabile de o calitate ireproșabilă.ʺ

Cu o valoare de aproximativ 151,3 milioane Euro + TVA proiectul de investiții reprezintă o nouă etapă semnificativă în cadrul extinderii și modernizării infrastructurii de alimentare cu apă, colectare și evacuare ape uzate din Regiunea Turda – Câmpia Turzii, județul Cluj, continuând procesul investițional derulat prin POS Mediu 2007 – 2013.

Investițiile propuse prin contractul de finanțare vizează locuitorii din 13 unităţi administrativ-teritoriale, respectiv 2 municipii: Turda și Câmpia Turzii și 11 comune: Aiton, Călăraşi, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Tritenii de Jos, Viişoara, toate făcând parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “APA VĂII ARIEŞULUI”. 

Prin intermediul activităților care vor fi derulate în cadrul acestui proiect Operatorul Regional Compania de Apă Arieș S.A. urmărește dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii în vederea asigurării unor servicii de înaltă calitate clienților săi.

Proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS