Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Comunicat: Alianța pentru Centenar solicită Președinției României să nu ignore românii din afara granițelor

Actualitate
Tools
Typography

Subiecte de primă importanță în contextul împlinirii în 2018 a unui secol de la Marea Unire din 1918, începând cu apropierea dintre România și Republica Moldova și situația dramatică a minorității românești din Ucraina, așteaptă de peste trei luni, fără răspuns, să fie discutate cu consilierii Președintelui României.

Alianța pentru Centenar (ApC), care reunește peste 130 de organizații non-guvernamentale și instituții ale societății civile din România, Republica Moldova și Diaspora românească, și-a exprimat intenția de a demara consultări cu Președinția României pe teme de larg interes național. În acest sens, ApC a transmis o cerere formală, pe data de 30 octombrie 2017, vizând o primă întrevedere cu consilieri din cadrul Administrației Prezidențiale cu privire la subiectele Centenarului 2018. Solicitarea a fost adresată Departamentului de Probleme Cetățenești și, nominal, consilierilor prezidențiali Andrei Muraru, Bogdan Aurescu, Sergiu Nistor și Sandra Pralong. În urma confirmării de primire a solicitării prin e-mail, de către domnul Andrei Muraru, Administrația Prezidențială nu a mai răspuns niciunui apel din partea ApC referitor la stadiul cererii, în cele trei luni care au trecut de la depunerea solicitării de dialog.

„Ne dorim ca lipsa de răspuns a Administrației Prezidențiale să nu însemne o lipsă de interes față de subiecte care necesită măsuri oficiale urgente, cum este situația minorității autohtone românești din Ucraina, sau proiecte concrete de apropiere dintre România și Republica Moldova, importante pe termen mediu și lung pentru securitatea și bunăstarea la granița de est a Uniunii Europene”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizație membră a Alianței pentru Centenar.

Membrii și simpatizanții Alianței pentru Centenar invită Administrația Prezidențială să se achite cu bună credință de obligațiile care îi revin cu privire la românii de pretutindeni, în special la cei deposedați de apartenența la România prin nedreptatea istorică a Pactului Ribbentrop-Molotov. ApC va întreprinde public în acest sens toate demersurile civice pentru ca întrevederea solicitată, cu reprezentanții instituției Președintelui României, să aibă loc în perioada următoare.

Vezi şi Scrisoarea către Cotroceni precum şi lista semnatarilor.

2 februarie 2018

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS