Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Regulamentul concursului de pescuit Cupa “La Trei Lacuri” - Festivalul peştelui, 19-20 mai 2018. Concursul va avea loc în ziua de 19 mai 2018, de la ora 8:00 și va dura 8 ore

Actualitate
Tools
Typography

Art 1. Concursul de pescuit sportiv "Cupa Trei Lacuri" este organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii în parteneriat cu organizațiile Asociația Culturală Euro Est Alternativ și Euro-Toques România.

Art 2. Prezentul regulament este redactat de către organizatori.

Art 3. Organizatorii concursului au decis structurarea acestuia în 2 secțiuni: AMATORI și PROFESIONIȘTI. Fiecare secțiune va avea 15 echipe compuse din 2 pescari cu drepturi depline.

Art 4. Taxa de înscriere pentru secțiunea AMATORI este în valoare de 200 lei/echipă, iar pentru secțiunea PROFESIONIȘTI de 600 lei/echipă. Aceasta trebuie achitată până la data de 16 Mai 2018. Pescarii care vor să se înscrie la „Cupa Trei Lacuri” o pot face prin telefon, persoană de contact Lechințan Ioan–Marian, telefon 0745 - 270076, urmând ca taxa de înscriere precizată în regulamentul de mai jos să fie achitată în ziua concursului, în numerar. Numai achitarea taxei confirmă înscrierea și participarea la concurs.

Art 5. La concursul de pescuit sportiv pot participa atât pescari sportivi, cât și amatori, de sex feminin sau masculin, dar care au împlinit vârsta de 18 ani. În cazul în care nu au împlinit vârsta de 18 ani, aceștia trebuie să fie însoțiți de către un adult.

Art 6. Fiecare echipă va pescui cu câte 3 undițe, de tip feeder sau lansetă, cu monturi cu un singur cârlig și cu plumb sau momitor care să permită eliberarea imediată a peștelui în caz de ruptură.

Art 7. Concursul de pescuit sportiv va fi condus de către o comisie de arbitri care va asigura desfășurarea concursului în condițiile regulamentului. Comisia va evalua concurenții, va soluționa orice reclamație sau contestație și va aplica sancțiunile prevăzute de regulament dacă este nevoie. În cazul oricărei neînțelegeri, șeful comisiei va lua decizia finală. Comisia va redacta fișele de arbitraj și clasamentul final.

Art 8. Arbitrii au obligația de a verifica pescarii si echipamentul acestora la intrarea pe baltă, în timpul concursului și la terminarea acestuia. Aceștia trebuie să adopte un comportament adecvat, imparțial și să trateze competiția cu sportivitate. În cazul unor neînțelegeri, trebuie să ia act imediat și să soluționeze amiabil problemele sau să anunțe de urgență șeful arbitrilor în cazul în care nu știu ce decizie să adopte. De asemenea, arbitrii au obligația de a se autosesiza încălcarea regulamentului de către concurenți și au posibilitatea să-i depuncteze sau descalifice în funcție de punctele din regulament încălcate.

Art 9. Orice contestație din partea unui concurent se poate depune în maxim 30 de minute de la săvârșirea faptei, în scris, la comisia de arbitri. Ca și garanție se depune suma de 100 de lei, care se restituie în cazul în care se dovedește că contestația a fost întemeiată.

Art 10. Concursul se va desfășura în zona numită "La Trei Lacuri " de pe raza Municipiului Câmpia Turzii.

Art 11. Modalitatea de punctare o reprezintă cantitatea totală de pește prins din specia crap, ten pentru secțiunea PROFESIONIȘTI, respectiv crap, ten și caras pentru secțiunea AMATORI cu greutatea mai mare de 500 de grame/bucată.

Art 12. Peștele prins se va cântări pe loc. În cazul în care cantitatea de pește prinsă pe baltă va fi mare, fiecare echipă trebuie să aibă la ea cel puțin doi saci de păstrare pentru pești sau un juvelnic tip tunel mare în care să păstreze peștii până când arbitru va ajunge la cântarire. În cazul juvelnicului acesta trebuie să aibă o lungime de cel puțin 2,5 metri, iar în cazul sacilor de păstrare aceștia trebuie să aibă o lățime de cel puțin 1 metru. De asemenea, fiecare echipă va trebui să aibă în dotare cel puțin un minciog cu deschidere mare, minim 70 de cm, și cu ochiuri mici, saltea de primire, pe care să așeze peștii când îi vor scoate pe mal, precum și spray antiseptic.

Art 13. La începutul concursului arbitrii vor verifica existența saltei de primire, a minciogului, juvelnicului și a sprayului antiseptic. Echipele care nu pot prezenta aceste patru echipamente vor începe concursul cu întârziere până când vor remedia lipsurile.

Art 14. La fiecare cântărire este obligatorie prezența unui vecin de stand. Fără prezența unui vecin de stand nu se poate face cântărirea. Pe foaia de concurs, lângă greutatea și specia peștelui, va semna atât arbitrul, cât și cel care a prins peștele, vecinul care a asistat la cântărire și care este de acord cu modul în care s-a realizat procedura.

Regulament impus concurenților

1. Echipamentul necesar pentru pescuit este adus de către concurenți. Odatăînceput concursul, concurențiinu se mai pot aproviziona cu momeli sau alte tipuri de echipamente sau accesorii.

2. Pe lângă echipamentul de pescuit, fiecare echipătrebuie să aibă în dotare saci menajeri pentru a lăsa standul curat după terminarea concursului, fără coji de semințe sau mucuri de țigări.

3. Concursul va începe la ora 8:00.Primirea concurenților se va face de la ora 6:30, iar înregistrarea acestora se va realiza pe baza cărții de identitate. Tragerea la sorțiva începe în jurul orei 7:00.

4. Terminarea concursului va fi în jurului orei 16:00, la 8 ore din mometul în care acesta demarează. În cazul în care un concurent agațăun pește în ultimele minute ale competiției, iar finalul concursului îl găsește în drill, acesta are la dispoziție încă 15 minute pentru a scoate peștele afară.

5. Este interzisăintrarea în apămai mult decât până la genunchi, sub orice alt motiv decât scoaterea peștelui cu minciogul sau ancorarea juvelnicului la apă adâncă.

6. Peștele se poate scoate în standul vecin, doar cu acordul prealabil al vecinului.

7. Din momentul în care ajung pe standuri concurenții au 45 de minute la dispoziție pentru a -și instala echipamentul de pescuit și 15 minute pentru a efectua nădirea grea, moment în care va fi anunțat pentru a fi cunoscut de toatălumea.

8. Nădirea grea este permisădoar la începutul concursului. Pe toatădurata concursului este permisă nădirea doar cu momitorul, materialele solubile, praștia și cobra, dar nu cu momeli a căror diametru depașește 30 de mm.

9. Este interzisăfolosirea monturilor cu mai mult de un cârlig. Toate cârligele trebuie săfie prevăzute cu fir de păr. Este interzisă atașarea momelii pe cârlig. De asemenea, monturile trebuie să permită eliberarea plumbului sau a momitorului în caz de ruptură.

10. Este interzisă folosirea oricărui tip de nadă vie.

11. Este interzisăprezentarea la cântar a peștilor răniți sau morți. Se recomandămanevrarea cu grijă a peștilor atât în timpul drilului, cât și pe mal.

12. După realizarea unei capturi, în cazul în care un arbitru este liber, pescarul este obligat săsolicite imediat cântărirea peștelui sau sa îl pună pe acesta în juvelnic și să aștepte eliberarea unui arbitru, solicitând apoi cântărirea.

13. În timpul concursului este strict interzisăpărăsirea standului de către concurenți, înafara unor situații foarte întemeiate, care vor fi prezentate arbitrului, iar după înștiințarea acestuia, concurentul va părăsi standul împreună cu arbitrul. Dacă un concurent părăsește Complexul de pescuit "La Trei Lacuri” nu mai poate să se întoarcă la locul concursului. 

14. În timpul concursului este strict interzisăcirculația mașinilor în interiorul Complexului sau în jurul lacului.

15. Este interzisă folosirea oricărui tip de sonar sau bărcuțade nădit.

16. Toate activitățile de pescuit (nădit, lansat, drill) se vor desfașura din interiorul standului.

17. Fiecare stand va primi o direcție de pescuit, explicatăde către arbitru și va avea douălimite exterioare ale standului pe care nu va avea voie să le depășească. Atât prin lansare, cât și prin nădire.

18. Furtul sau omorârea peștilor atrage după sine și achitarea contravalorii acestora.

Încălcarea punctelor 7,8,9,10,11,13,14,15,16,18 atrage de la sine eliminarea directă din concurs.

Încălcarea punctelor 1,2,3,4,5,6,12,17 conduce la primirea unui avertisment. La acumularea a două avertismente, echipa este depunctată cu 30 de kilograme din cantitatea de pește prinsă, iar la 3 avertismente este eliminată din concurs.

19.Premiile pregătite de către organizatori, sunt următoarele:

  • SECȚIUNEA PROFESIONIȘTI
    • Locul I – 2500  lei
    • Locul II - 1500 lei
    • Locul III - 1000 lei
    • Captura cea mai mare - 500 lei
  • SECȚIUNEA AMATORI
    • Locul I - 1000 lei
    • Locul II - 700 lei
    • Locul III - 400 lei
    • Captura cea mai mare - 200 lei

Premiile se vor încasa cash. Persoanele câștigătoare de pe locurile I, II, și III nu pot cumula premiul Captura cea mai mare.

Asociația Culturală Euro Est Alternativ
Euro-Toques România

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS