Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Clujul este singurul oraș din România care nu mai este poluat de rampele istorice de gunoi.

Actualitate
Tools
Typography

Gunoiul produs de întreaga comunitate timp de 70 de ani este, într-un final, ecologizat. Consiliul Județean Cluj a preluat această rampă cu scopul de a o închide și ecologiza.

În prezent, procedeul de osmoză inversă e în desfășurare, levigatul e captat în cele două bazine. Prin procedura decantării, levigatul este epurat prin stație, iar ”mâlul” rezultat, concentratul, va fi preluat de o societate de profil.

Consiliul Județean Cluj a pus, astfel, în funcțiune, singura stație de osmoză inversă din întreaga țară aferentă unor rampe neconforme de gunoi, toate celelalte rampe funcționând în condiții de poluare a mediului.

Procedura finală are ca scop purificarea, respectiv filtrarea levigatului iar lichidul ce va rezulta, netoxic și total inofensiv pentru mediu, va fi evacuat în pârâul Zapodie.

Este un pas important în finalizarea închiderii și ecologizării rampei de la Pata Rât, proces aflat în derulare. Important e faptul că scurgerile de levigat au fost complet oprite iar procedura de epurare a demarat și se derulează în condiții optime” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS