Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

GiftShare: Aproape un sfert dintre români preferă să primească bani de ziua lor pentru a-și alege singuri cadoul

Actualitate
Tools
Typography

De ziua de naștere, aproape 25% dintre români spun că preferă să primească, în loc de cadouri, bani pe care să îi folosească așa cum consideră.

Alți 18% declară că preferă să primească un singur cadou, mai consistent, din partea tuturor celor care plănuiesc să le facă o surpriză, iar aproximativ 22% spun că s-ar bucura să primească și unul sau mai multe vouchere la diverse magazine, pentru a avea posibilitatea să-și aleagă singuri cadoul, arată un sondaj desfășurat de GiftShare, o platformă online care propune o soluție inedită de a primi și a dărui cadouri, unică pe piața din România.

"Cu siguranță, fiecare dintre noi a primit măcar o dată un cadou nepotrivit sau s-a confruntat cu dificultăți în alegerea celei mai potrivite soluții pentru a face o surpriză frumoasă celor dragi, fie că vorbim de zile de naștere sau orice alt tip de ocazie specială. Pornind de la această idee și de la dorința de a diminua riscul cadourilor nedorite sau inutile, am lansat GiftShare (www.giftshare.ro), o platformă online care oferă posibilitatea de a primi și a dărui cadoul perfect de fiecare dată, fie că este vorba de produse, servicii sau chiar diverse experiențe", spune Adina Carapencea, co-fondator GiftShare. 

Concret, GiftShare le permite celor care sărbătoresc un moment special – aniversare, petrecere de casă nouă, cununie sau venirea pe lume a unui nou membru de familie - posibilitatea să creeze gratuit, în doar câteva minute, o pagină pe platforma GiftShare pentru evenimentul lor. Acolo pot descrie, în detaliu, motivul de sărbătoare și cadoul pe care și l-ar dori, iar apoi pot împărtăși evenimentul online cu familia și prietenii.

"Cei dragi pot contribui astfel cu bani exact pentru cadoul pe care sărbătoritul și-l dorește, direct pe pagina de eveniment. Plata cu cardul se face rapid și sigur, fără niciun cost suplimentar, la fel ca în cazul oricărei achiziții dintr-un magazin online. Apoi, cei care au ales să primească un cadou prin GiftShare au posibilitatea să transforme banii strânși în vouchere cadou de la magazinele partenere și să-și aleagă cadoul dorit sau chiar să doneze suma strânsă drept cadou unei cauze sociale în care cred, fără niciun cost”, spune Adina Carapencea. "Până la finalul anului viitor, ne așteptăm ca 1% din populația din mediul urban cu vârsta între 20 și 40 de ani să aibă cel puțin un eveniment în platformă, cu o valoare medie de 500 de lei cadou fiecare. Asta înseamnă un potențial de 5 milioane de euro pentru cadourile cumpărate prin GiftShare.ro de la magazinele partenere.”

Numai 7% dintre cadourile pe care le primesc românii sunt exact ceea ce-și doresc, iar în peste 27% din cazuri cadourile sunt generale și nu țin cont de necesități.

15% dintre participanții la studiul GiftShare spun că adeseori cadourile primite sunt practice, dar impersonale și, prin urmare, rareori utile. Principalul motiv, cred 47,7% dintre respondenți, este faptul că persoanele care dăruiesc cadouri fac alegeri fără să fie interesați de ceea ce-și doresc cei cărora le vor oferi. Aproape o treime (32,8%) afirmă că deși își doresc un cadou anume, le este greu să le spună direct celor din familie sau prietenilor, mai ales că intervine și teama că bugetul ar putea fi mai mare decât ceea ce și-au propus cei dragi să cheltuiască pentru cadou.

Cei mai mulți dintre respondenții sondajului GiftShare, mai exact 42%, spun că primesc cadouri de două ori pe an, respectiv de ziua de naștere și de sărbători, 30% dintre ei de trei până la cinci ori pe an, iar 21% doar o sigură dată, cu ocazia zilei de naștere. La fiecare dintre aceste ocazii, peste 58% dintre participanții la studiu spun că primesc între două și cinci cadouri, iar 14,4% primesc între cinci și zece cadouri. Mai puțin de un sfert (22,5%) primesc, de regulă, un singur cadou din partea întregului grup. Cel mai adesea sunt oferite în dar haine și încălțăminte (47,5%), produse de înfrumusețare (32,5%), bijuterii și accesorii (21,4%).

Cât privește valoarea pe care o au, în medie, cadourile primite de respondenții sondajului GiftShare, 38% apreciază că fiecare dar costă sub 100 de lei, iar 47% cred că fiecare cadou costă între 100 și 250 de lei. Mai puțin de 1% dintre participanții la studiu declară că primesc cadouri cu valoare de peste 1.000 de lei, fiind vorba, de regulă, despre un dar primit din partea unui grup. În plus, întrebați cât consideră că ar trebui să cheltuiască cineva pentru cadoul pe care îl oferă cu prilejul unui moment special, cei mai mulți (61%) au răspuns "fiecare cât poate, gestul contează."

Unde ajung cadourile românilor?

Cadourile nepotrivite sau nefolositoare sunt dăruite mai departe altor persoane, atunci când se ivește ocazia, spun 45% dintre respondenții la sondajul GiftShare, și peste 1,2% recunosc chiar că le aruncă, în timp ce mai puțin de jumătate spun că le păstrează, chiar dacă nu se bucură de ele.

Studiul GiftShare a fost desfășurat în perioada 1 aprilie - 1 mai 2018 pe un eșantion format din 2.286 de respondenți din toată țara.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS