Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Turdenii, aproape “victime” ale unei campanii mai degrabă emoţionale, cu finalitate zero

Actualitate
Tools
Typography

Semnarea de petiţii online, ca modă de manifestare publică, “face victime” la Turda. Bzată pe emoţia cetăţeanului, pe nevoia lui de mai bine şi de normalitate, a aparut o campanie care nu face altceva decât să dea speranţe false celor care îşi doresc un lucru cât se poate de firesc.

Mai exact pe campaniamea.declic.ro a apărut o petiţie şi turdenii se invită unii pe alţii, pe reţelele sociale, să semneze această petiţie.

În primul rând, dacă nu sunt informaţi, tudenii nu cunosc datele problemei şi nici atunci când sunt invitaţi să semneze nu află mai multe informaţii.

Adresată - vezi Doamne - Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în textul petiţiei se menţionează într-un fel imperativ-juvenil că “CNAIR sa reabiliteze si consolideze podul de peste Aries pe varianta”.

Cu subtitlul “De ce este important?” se mai menţionează “Este o zona circulata, singura cale de acces spre varianta, si se poate surpa oricand punand in pericol viata oamenilor. Structura de rezistenta este afectata.

Păi celor care au spus că structura podului de peste Arieş este afectată, le reamintim ce a spus consilierul PNL Cristian Felezeu pe acelaşi subiect: “Podul în sine, trebuie spus, ca şi structură, nu are nicio problemă. Să nu se alarmeze lumea că - Doamne fereşte! - se surpă podul. El, din punct de vedere al structurii constructive, este în regulă. El trebuie rebilitat parte de trotuare şi partea de suprafaţă carosabilă, de uzură. Şi lucrări minore în albia Arieşului. Dar nu prezintă un pericol.” şi asta într-o conferinţă de presă de acum aproape un an - 3 aprilie 2018 - iar noi am menţionat inclusiv cum se contrazic peneliştii turdeni între ei.

 Revenind, cei care sunt invitaţi să semneze petiţia trebuie să ofere date precum nume, prenume, email, numar de telefon.

Câmpurile marcate cu steluţă sunt, în general, obligatorii (excepţie făcând câmpul aferent numărul de telefon). Totuşi referitor la oferirea numarului de telefon Declic informează că “Declic te poate contacta pentru anunțuri importante privind campania aceasta sau altele similare.” iar in ce priveşte numele, semnatarii pot afla că “Petițiile care nu folosesc numele reale nu sunt luate în serios. Folosind numele tău real conferi mai multă credibilitate petiției și o faci mai eficientă.” Deci împachetat frumos şi vandabil ca să îţi oferi datele.

Acuma ce face Declic cu datele tale, asta... vei afla cândva...

De fapt, iată că finalitatea campaniei nu e chiar zero. Declic are datele tale pe care le poate inclusiv tranzacţiona...

În rest, totul se bazează, cum spuneam, pe emoţia turdenilor care îşi doresc un lucru normal, firesc, care vor să se simtă în siguranţă când traversează podul cu pricina. Iar cei care “exploatează” această emoţie ştiu foarte bine ce fac.

De ce spunem că exploatează emoţia? Păi din două motive: în primul rând pentru că se folosesc de ea pentru colecţie de date şi în al doilea rând pentru că utilitatea petiţiei e nulă.

Mai exact, deciziile şi acţiunile CNAIR nu stau în respectiva petiţie - că asta e bine sau rău nu decidem noi - cu atât mai mult cu cât în presă au apărut informaţii despre ce urmează să se întâmple în legătură cu respectivul pod. Adică, indiferent dacă există sau nu o petiţie, termenele de licitaţie sau de efectuare a studiilor aferente lucrărilor nu se modifică.

Ca un exemplu concret, iată ce au declarat reprezentanţii CNAIR pentru turdainfo.ro luna trecută: “Estimăm că lucrările la podul peste Arieș, pe DN 1, la km 444+840, vor demara, cel mai devreme, în luna mai 2019, în funcție și de procedurile de achiziție”.

Mai mult, la finalul lunii trecute CNAIR publicase pe SEAP anunţul de tip cumpărare directă pentru “Elaborare studiu geotehnic pentru obiectivul Pod DN 1 km 444+840 peste râul Arieș în localitatea Turda, județul Cluj”, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 4 martie.

Deci lucrurile sunt în derulare...

Aşadar, care e rostul unei petiţii inutile în afara faptului că apelezi la emoţia unor cetăţeni care îşi doresc lucruri normale singurul efect fiind că acei cetăţeni completează o bază de date cu informaţiile lor de contact?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS