Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Care este situatia alimentarii cu apa in satul Gligoresti

Actualitate
Tools
Typography

În ultima perioadă în presa locală au apărut o serie de informaţii privind alimentarea cu apă a satului Gligoreşti, comuna Luna.

Pe de-o parte au fost lucrările de săpături executate de Compania de Apă Arieş în zona bazinelor care alimentează satul, pe de altă parte poziţia administraţiei locale de la Luna privind încetarea lucrărilor.
Mai exact, CAA ar fi efectuat nişte săpături în zona celor şase bazine din care se alimentează cu apă satul, pentru identificarea problemelor care ar fi cauzat o scădere a debitului în reţea. Cele şase bazine sunt alimentate de o singură sursă de apă de la care există un dren până la bazine, iar reprezentanţi ai CAA - operatorul către care este delegat serviciul apă-canal - ar fi efectuat nişte săpături să identifice dacă e vorba doar de o singură sursă din care se alimentează bazinele sau de mai multe şi care ar fi problemele care au cauzat scăderea debitului.
Dacă oprirea săpăturilor s-a datorat - spun reprezentanţii CAA - intenţiei de a nu afecta cel puţin sursa din care se ştia că se alimentează bazinele, de partea cealaltă primarul Laurenţiu Tör observa o coincidenţă prea mare între oprirea săpăturilor şi momentul în care primarul a avut o poziţie în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Apa Văii Arieşului", asociaţie în subordinea căreia se află CAA.
La faţa locului - în zona bazinelor din care se alimentează reţeaua satului Gligoreşti - cei doi reprezentanţi ai CAA - Remus Filip şi Mihaela Sârb - au explicat că bazinele, prin sursa de apă despre care se ştia că există, pot asigura un debit în reţeaua de alimentare cu apă a satului de aproximativ 45 metri cubi zilnic, debit care ar putea fi insuficient în cazul în care utilizatorii vor folosi apa din reţea pentru a-şi uda grădinile, de exemplu.
De aceea cei doi reprezentanţi ai CAA susţin că este nevoie şi de o altă sursă de alimentare cu apă, doar că în acest caz - sursa fiind identificată - este nevoie de sistemne de pompare a apei, ceea ce ar însemna o investiţie a administraţiei de la Luna, investiţie care să asigure un surplus de debit în reţea, dar care să fie asigurată de către comuna Luna, apoi dată în administrarea CAA.
Chiar dacă, la un moment dat, unul din răspunsurile CAA era că nu au fost efectuate lucrări de către companie în satul Gligoreşti, cei doi reprezentanţi spuneau că, în vederea identificării posibilelor probleme care ar fi dus la scăderea debitului în reţea la nivelul satului Gligoreşti - pe lângă săpăturile de identificare a drenului existent - ar fi nevoie inclusiv de golirea bazinelor şi verificarea acestora, fapt care ar însemna că locuitorii din sat nu vor avea apă în reţea o perioadă de, probabil, 48 de ore.
Pentru că la momentul de faţă debitul în sat este asigrat şi pentru că urmează şi o perioadă de sărbători, s-ar fi ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi ca verificarea bazinelor să fie făcută după sărbătorile de Paşte din acest an.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS