Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

CAMPIA TURZII: Peste 112 ha de teren inchiriate pentru pasunat

Administraţie
Tools
Typography

Consilierii de la Câmpia Turzii s-au grăbit să aprobe un proiect de hotărâre privind închirierea unor suprafeţe de teren destinat păşunatului.

Proiectul a fost aprobat în şedinţa extraordinară de luni, 10 iunie 2013, iar graba era dată de articolul 9 alineatul 8 din OUG 34/2013, articol potrivit căruia "consiliile locale trebuie să iniţieze procedura de concesionare/închiriere în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă" - care este 13 mai 2013 - iar termenul de accesare de fonduri de la APIA de către proprietarii de animale, persoane fizice este 15 iunie 2013.
Potrivit notei de fundamentare care însoţea proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor locali de la Câmpia Turzii, municipiul beneficiază de o suprafaţă de teren disponibilă pentru păşunat - şi care poate fi transmisă în folosinţă proprietarilor de animale (ovine şi bovine) persoane fizice din Câmpia Turzii - de 112,5 ha distribuţia fiind următoarea: Brazi şi Peste apă Sâmcrai (11,5 ha), Aerodrom (11 ha), Canton CFR Turda (4 ha), Pompe (3 ha) şi Urca (83 ha).
În ceea ce priveşte cererile depuse prin care se solicita atribuirea de teren cu destinaţia de păşune, 9 solicitanţi din cei care au depus cereri au fost avuţi în vedere. Astfel, Victor Sălcudean (posesor a 43 de bovine) a primit 11,5 ha în zona Brazi şi Peste Apă Sâncrai, Vasile Mureşan (posesor a 100 de ovine) a primit 5,5 ha în zona Aerodrom, Vlasa Cornel (posesor a 100 de ovine) a primit 5,5 ha în zona Aerodrom, Vasile Suciachi (posesor a 100 de ovine) a primit 4 ha în zona Canton CFR Turda, Ioan Buţurcă (posesor a 70 de ovine) a primit 3 ha în zona Pompe, Teodor Şumandea (posesor a 650 de ovine) a primit 35,75 ha în zona Urca, Mircea Marian (posesor a 250 de ovine) a primit 14,25 ha în zona Urca, Ioan Lazăr (posesor a 300 de ovine) a primit 16,50 ha în zona Urca şi Ramona Fluieraş (posesor a 300 de ovine) a primit 16,50 ha în zona Urca.
Cât despre contractele de închiriere, anumite aspecte în acest sens sunt precizate în cel de-al doilea articol supus aprobării în şedinţa extraordinară de la Câmpia Turzii:
"preţul de închiriere precum şi celelalte clauze contractuale se vor supune aprobării după intrarea în vigoare a Normelor metodologice de aplicare a OUG nr 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS