Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Centrul Turzii trebuie promovat

Administraţie
Tools
Typography

Aceasta este opinia de nezdruncinat a primarului Tudor Ştefănie, cu atât mai mult cu cât mâine, 12 iulie 2013, debutează primul din seria de trei evenimente mai de amploare care au loc în municipiul Turda în perioada iulie-august 2013.

Târgul "Produs de Cluj" se desfăşoară la Turda în zona centrală a municipiului în perioada 12-14 iulie şi este organizat de Consiliul Judeţean Cluj. "Noi suntem doar parteneri şi, prin serviciile de specialitate, vom da concurs ca în cele trei zile de desfăşurare să nu avem evenimente care să ne creeze probleme", preciza primarul Tudor Ştefănie în cadrul celei mai recente conferinţe de presă care a avut loc la Primăria Turda.
La târg sunt aşteptaţi 80 de producători de carne, lactate, miere de albine, panificaţie, uleiuri presate la rece, vor fi meşteşugari, artizani, 6 ansambluri folclorice, 3 orchestre, 30 de interpreţi de muzică populară, vor fi organizate ateliere de sculptură în fructe şi legume, va exista un parc de distracţii şi se vor desfăşura activităţi cu premii pentru cei care participă.
Tot în zona centrală a municipiului, în perioada 4-6 august, la Turda are loc un festival de bere. Municipiul Turda este singura locaţie din ţară nereşedinţă de judeţ care a fost avută în vedere în cadrul caravanei Golden Brau, restul de 14 locaţii fiind, toate, reşedinţe de judeţ. Pe durata celor trei zile vor avea loc concursuri şi concerte în fiecare seară. Apreciind că evenimentul este, de fapt, prima ediţie a unui festival al berii la Turda, primarul Turzii speră "să participe cei care doresc pentru că merită să vadă şi ei un asemenea festival care la noi nu a mai existat".
Având în vedere că în anul 2002 Radio 21 Turda în parteneriat cu Ursus a organizat un festival al berii în parcul central al municipiului şi înainte au mai existat manifestări similare în incinta ştrandului din zona Băilor Sărate, evenimentul din acest an poate fi primul la care municipalitatea participă într-un fel (?!) însă diversele organisme media din Turda au organizat manifestări similare de-a lungul timpului.
Întrebat cum se face că Turda a fost aleasă ca locaţie alături de 14 reşedinţe de judeţ pentru a fi inclusă în Caravana Golden Brau, primarul tudor Ştefănie a spus: "au motivat că e datorită unor evenimente desfăşurate anterior, în special Zilele Municipiului Turda. Ei (organizatorii - n.r.) au formaţii care au fost prezente la Turda şi agreează prezenţa în continuare la Turda; deci a fost un test pe care l-am trecut... şi este şi încredere pentru că reprezentăm municipiul cel mai mare din ţară nereşedinţă de judeţ", primarul Turzii adăugând: "e un centru istoric pe care l-au ales şi nu vor sub nicio altă formă o altă locaţie. Iar atâta timp cât dânşii consideră că printr-un asemenea eveniment îşi pot promova propriul produs, pentru noi trebuie să fie o onoare că ne-au ales".
Cel de-al treilea eveniment la care se mizează pe o participare amplă a turdenilor, dar nu numai, îl constituie Zilele Municipiului Turda. "Suntem în discuţie prin Consiliul Local să organizăm Zilele Municipiului Turda, să găsim formula corectă şi legală de desfăşurare a acestei activităţi şi s-o organizăm în aşa fel încât să avem, la sfârşitul acestui eveniment, mulţumirea celor care participă", spunea Tudor Ştefănie cu referire la evenimentul programat pentru finele lunii august. Cât priveşte locaţia în care să fie organizat evenimentul, primarul Turzii rămâne la convingerea centrul municipiului este cea mai potrivită variantă: "propunerea mea rămâne în centrul localităţii şi pentru promovarea acestui municipiu şi pentru efectul turistic pe care îl dă centrul localităţii" Tudor Ştefănie adăugând că opţiunea sa mai este motivată şi de un alt aspect: "faptul că marea majoritate a comercianţilor vor veni dacă facem pe centrul municipiului şi nu pe strada Tineretului".
Întrebat dacă organizarea evenimentului nu ar duce la deteriorarea centrului municipiului şi, mai ales, a dalelor din zona pietonală, primarul Turzii aprecia că "ne asumăm un risc" precizând şi că "de aceea l-am făcut şi din dale: dalele acelea, dacă se deteriorează, cel care organizează este obligat să le aducă la forma iniţială, deci este mult mai uşor de lucrat cu dale".
Încercând o abordare mai plastică, Tudor Ştefănie adăuga: "pe de altă parte nu putem să ambalăm într-un glob de sticlă acest centru şi să dăm voie cuiva numai să-l viziteze din afară. El trebuie destinat tuturor activităţilor pe care le putem organiza şi, după cum vedeţi, tot mai puţine o să organizăm din mai multe raţionamente". ei bine, unul din aceste "raţionamente" este şi cel financiar. "Agenţii economici, dacă în anii trecuţi au mai participat cu finanţare pentru susţinerea unor asemenea activităţi, anul acesta vor fi tot mai puţini agenţi economici", spunea primarul Turzii care insista să rămână ferm pe poziţie privind centrul municipiului Turda: "promovarea centrului se face prin acţiuni de amploare, deci dacă vrem să lansăm centrul din punct de vedere turistic cu tot ce înseamnă vestigii istorice, culturale, de element turistic, trebuie să le facem prin asemenea activităţi. Cred că riscurile sunt mult mai mici să spargem câteva dale decât să nu organizăm asemenea activităţi".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS