Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Bihartorda se bucura de prezenta turdenilor

Administraţie
Tools
Typography

Consiliul Local Turda s-a întâlnit azi, 14 august, în şedinţă „de îndată” taman pentru „a da verde” (hopa!) unei delegaţii care să efectueze o deplasare în Ungaria. Şi nu oriunde, ci la Bihartorda. Şi nu oricând, ci în luna asta.

Cu alte cuvinte, o delegaţie formată din şapte persoane se va deplasa în perioada 18-20 august la Bihartorda, în Ungaria, cu ocazia sărbătorii localităţii.
Pentru că în proiectul de hotărâre se preciza clar cum că cel puţin doi din membrii delegţiei sunt cei doi reprezentanţi ai udemereului turdean în Consiliul Local Turda – adică Adamosy Clara şi Csep Leylia – în timp ce la poziţia trei se aflau „elevi reprezentanţi ai Liceului Teoretic Josika Miklos Turda”, întrebarea a venit, ciudat, din partea liderului de grup PDL-UDMR: Sorin Bichiş. Păi din moment ce se preciza că delegaţia este formată din şapte persoane iar două erau date cu numele, oare (mânăstire-ntr-un picior, ghici, ciupercă, ce-i?) câţi elevi puteau face parte din delegaţie? Normal că cinci, aşa cum a confirmat şi Adamosy Clara care a şi precizat: „cinci elevi, pentru că este fixat un număr de şapte membri”.
De exemplu, dacă era după noi, ne-am fi întrebat de ce doar elevi de la Josika Miklos, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă? Asta poate fi discriminare. În baza căror criterii s-au ales elevii de la Josika Miklos, cine a hotărât că elevii trebuie să fie de la Josika Miklos? Sunt cei de la Josika Miklos favorizaţi în acest sens? Poate mai sunt elevi de etnie maghiară şi la alte şcoli turdene în afară de Josika Miklos, care probabil, şi ei ar fi dorit să fie întrebaţi de cineva dacă ar vrea să meargă în Ungaria. Poate şi ei cunosc dansuri tradiţionale maghiare şi poate şi ei fac parte dintr-un ansamblu unde învaţă dansuri tradiţionale maghiare. Pe ei cine i-a întrebat? De ce doar elevi de la Josika Miklos?... Dar, mă rog, noi nu suntem consilieri locali, aşa că nu am avut ocazia să fi adresat asemenea întrebări, motiv pentru care trecem peste aceste aspecte şi haideţi să presupunem că e ca şi cum n-am fi întrebat nimic.
Una peste alta, „zilele” localităţii Bihartorda sunt doar o zi, 19 august, zi în care şi turdenii îşi au locul lor. Potrivit programului zilei, pe 19 august, la orele 11.00, la Bihartorda au loc – în Parcul Castel – o şedinţă a Consiliului Local deschisă de primarul Módos Imre, oferirea distincţiilor locale, discursul viceprimarului din Geresdlak, Vavika Tibor, discursurile primarilor sau viceprimarilor din localităţile înfrăţite (deci discursuri din partea reprezentanţilor, nu!), după care urmează programul artistic al localităţilor Torontáltorda şi Turda, urmând apoi jocuri pentru copii şi meşteşuguri tradiţionale.
Deci, ca să ne înţelegem: Adamosy Clara şi Csep Leylla (reprezentantele udemereului turdean în Consiliul Local Turda) plus cinci elevi de la Josika Miklos. Distracţie plăcută! 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS