Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Schimbare a viceprimarului esuata la Luna

Administraţie
Tools
Typography

La începutul săptămânii, Consiliul Local Luna s-a întâlnit în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi erau cel puţin două puncte fierbinţi: schimbarea viceprimarului comunei cu declararea ca vacant a postului de viceprimar şi alegerea unui nou viceprimar.

După ce preşedintele de şedinţă a dat citire proiectului de hotărâre "privind schimbarea din funcţie a viceprimarului comunei Luna şi declararea ca vacantă a funcţiei de viceprimar", primul care a luat cuvântul a fost primarul comunei, Laurenţiu Tӧr.
"La rândul ei, Legea nr. 393 din 2004 dispune în articolul 18 alineatul 4 că «mandatul de viceprimar poate înceta înainte de termen în urma eliberării sau revocării acestuia din funcţie în condiţiile Legii 215»", spunea Laurenţiu Tӧr încercând, în alocuţiunea sa, să insiste mai mult pe faptul că schimbarea unui viceprimar din funcţie nu este neapărat un semn al sancţionării viceprimarului ci ţine de bunul mers al administraţiei şi că membrii Consiliului Local au libertate deplină de a decide atât la desemnarea viceprimarului cât şi la revocarea din funcţie a viceprimarului, Laurenţiu Tӧr neuitând să precizeze şi aspectul politic. Mai exact, desemnarea viceprimarului se face, la urma urmelor, în baza unui vot politic, responsabilitatea viceprimarului, cel puţin faţă de cei care l-au ales, fiind şi una politică.
Pe de altă parte, Aurel Giurgiu - viceprimarul a cărui revocare din funcţie era în discuţie - s-a declarat uimit, invocând munca pe care a depus-o la nivelul administraţiei locale timp de nouă ani (un mandat de viceprimar, un mandat de primar şi încă un an ca viceprimar), concluzia lui Aurel Giurgiu fiind că la Luna nu se face administraţie ci politică şi mereu se urmăreşte plătirea de poliţe, toate acestea cu schimbări din funcţie şi cu ameninţări.
De asemenea, Aurel Giurgiu invita pe toată lumea să analizeze - "atât scriptic cât şi faptic" - munca sa şi să constate că "sunt cele mai mari realizări din istoria comunei Luna".
Nu în ultimul rând, înainte de a refuza să mai facă alte declaraţii, Giurgiu spunea că a muncit foarte bine cu reprezentantul PSD, atât când Giurgiu era viceprimar şi reprezentantul PSD era primar, cât şi atunci când situaţia s-a schimbat şi Aurel Giurgiu a devenit primar, iar reprezentantul PSD a devenit viceprimar, Giurgiu insistând pe realizările care au existat înainte de mandatul lui Laurenţiu Tӧr.
Primarul comunei Luna a insistat să explice că podul realizat şi biserica începută înainte de mandatul său - al actualului primar - "a fost din banii PNL-ului", Tӧr atrăgând atenţia şi că există situaţii în care s-au investit foarte multe fonduri în instituţii şcolare în care nu se pot ţine cursuri.
După ce disputa în contradictoriu între Giurgiu şi Tӧr s-a încheiat a avut loc votul secret. Primul care a votat a fost chiar viceprimarul, după care au urmat şi ceilalţi consilieri. În urma votului, şase consilieri au votat pentru revocarea din funcţie a viceprimarului, şase au votat împotriva revocării din funcţie şi un vot a fost anulat.
Având în vedere că pentru ca proiectul de hotărâre să treacă era nevoie de majoritate simplă - adică şapte voturi pentru din totalul de 13 - proiectul nu a trecut iar Aurel Giurgiu a rămas, în continuare, viceprimar al comunei Luna.
În acest context, celălalt proiect privind numirea noului viceprimar a fost scos de pe ordinea de zi, nemaifiind motivat în niciun fel.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS