Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Radiografia lui Lojigan

Administraţie
Tools
Typography

În conferinţa de presă de la sediul PNL Câmpia Turzii, viceprimarul Dorin Lojigan nu s-a dat înapoi de la a face o prezentare sumară a ultimelor realizări de la Câmpia Turzii.

Pe primul loc au fost asfaltările, din enumerarea viceprimarului nelipsind străzile Traian, Petru Maior şi Dobrogeanu Gherea (prin asfaltarea cărora se poate spunea că se asfaltează legătura dintre cartierul Şarât şi centrul Câmpiei Turzii) străzile Livezii şi Târnavelor (unde Domeniul Public realizează trotuarele, bordurarea şi se ocupă de aducerea străzii la stadiul de macadam urmând ca asfaltarea să aibă loc anul viitor) dar şi străzile din cartierul nou Şarât unde nu este asfalt şi care reprezintă mai puţin de 5% din străzile din Câmpia Turzii, dar unde "utilităţile apă canal sunt realizate în proporţie de aproape 100%".
Intubarea pârâului Racoşa de la ieşirea din combinat şi până la podul din zona străzii Salcâmului ar avea loc, potrivit lui Dorin Lojigan, în acest an, urmând ca la anul în zonă să fie amenjat un parc de joacă pentru copiii din cartierul Insula.
În parcul central al municipiului au fost înlocuite 90% din corpurile de iluminat - a căror achiziţionare a costat 1,4 miliarde de lei vechi - procedura de înlocuire fiind finalizată până la 1 decembrie când va porni iluminatul de sărbători. Pe de altă parte străzile Viitorului, Enescu şi Teilor sunt avute în vedere pentru extinderea iluminatului public.
Nici podul care face legătura, peste râul Arieş, între municipiu şi cartierul Lut nu a fost uitat: s-a finalizat procedura de licitaţie, s-a încheiat contractul şi executantul urmează să înceapă organizarea de şantier în vedere executării lucrărilor de consolidare a piciorului stâng al podului.
Despre proiectul său de suflet - modernizarea şi amenajarea Parcului Mare - Dorin Lojigan spunea că nu s-a reuşit organizarea concursului de proiecte în anul 2013. "Lansarea pe SEAP să se facă după prima jumătate a lunii ianuarie - pentru asta-mi fac «mea culpa» - dar tema de proiectare e finalizată, dar dacă lansam acum prindeam perioada sărbătorilor de iarnă", explica viceprimarul Câmpiei Turzii.
Nu chiar pe ultimul loc, referitor la "amenajările de toamnă" executate de Domeniul Public, Dorin Lojigan s-a referit la plantările de toamnă: 20.000 de panseluţe plus plantări de arbori - tei şi rubinia - pe şoseaua principală şi străzile adiacente.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS