Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Nemes si Stefanie - program liber ales despre patinoarul de la Turda

Administraţie
Tools
Typography

Săptămâna trecută viceprimarul municipiului Turda, Lucian Nemeş, îşi exprima temerea că membrii forului deliberativ local turdean s-ar putea afla în situaţia de-a fi puşi în faţa faptului împlinit privind o posibilă asociere cu o societate care să administreze un pationar la Turda.

Lucian Nemeş este de părere că Primăria Turda, pentru a da dovadă de transparenţă, trebuia să fi prezentat un anunţ în acest sens pentru ca toţi posibilii doritori să aibă şanse egale de a-şi prezenta ofertele. "Tot din presă aflu că suntem dispuşi să punem la dispoziţie spaţiu gratuit, să oferim surse de electricitate, să asigurăm şi paza", spunea Lucian Nemeş, condiţii în care viceprimarul Turzii consideră că e cu atât mai "normal să chestionăm mai mulţi, ca să vedem şi ce facilităţi ne oferă operatorul: o zi gratuită, de exemplu, poate unii oferă biletul cu 10 lei, alţii cu 8 lei, vor fi activităţi legate de închirierea patinelor, de produsele care se vor vinde acolo...".
Întrebat dacă într-adevăr crede că, în lipsa unui anunţ public, ar putea, totuşi, apărea un proiect de hotărâre aşa cum menţiona anterior, Lucian Nemeş spunea că "ne putem trezi cu un asemenea proiect de hotărâre şi vom fi puşi în faţa faptului împlinit cu două variante: dacă acceptăm se bucură copiii, dacă nu acceptăm, încă odată ne opunem dezvoltării şi bunei gospodăriri a municipiului Turda", viceprimarul Turzii chiar oferindu-şi serviciile: "poate chiar o să fac eu un anunţ şi o să îl promovez şi poate o să fie persoane interesate să vină să facem un parteneriat", însă având în continuare, anumite rezerve privind propriile presupoziţii: "rămâne de văzut dacă am avut gura aurită sau am aruncat pe piaţă nişte informaţii false".
Pentru că un anunţ publicat presupune timp, inclusiv pentru prezentarea posibilelor oferte, constituirea comisiei care să analizeze ofertele şi analizarea efectivă a acestora, l-am întrebat pe viceprimarul Turzii dacă nu s-ar întârzia prea mult cu procedurile iar acuzele aduse ar putea fi că din motive de hârţogărie patinoarul s-ar deschide prea târziu. "La fel cum în urmă cu două săptămâni ai afirmat în spaţiul public că o să avem un patinoar la Turda, la fel de bine puteai să faci un anunţ pe care să îl publici în ziar", spunea Lucian Nemeş amintind şi de situaţia dinaintea organizării ediţiei din 2013 a Zilelor Municipiului Turda când a fost publicat un anunţ pe un site cu ştiri locale "apoi nu l-a mai recunoscut nimeni şi nimeni n-a mai cercetat nimic".
În lumina în care viceprimarul municipiului Turda prezenta lucrurile se putea deduce că, în lipsa unui anunţ, apariţia unui proiect de hotărâre prin care minicipiul Turda se asociază cu o societate care să administreze un patinoar la Turda - proiect care i-ar pune pe consilierii locali "în faţa faptului împlinit" - ar putea duce cu gândul că respectivul proiect de hotărâre ar fi unul "cu dedicaţie". Bănuiala, însă, nu a fost confirmată - dar nici infirmată - de Lucian Nemeş care spunea: "N-o să vorbesc fără un act pe masă. Nu ştiu ce-o să fie, eu am solicitat să se facă un anunţ. Site-ul Primăriei foloseşte la mai multe genuri de activităţi, nu doar la a posta anumite comunicate la adresa altor persoane", viceprimarul Turzii nepierzând din vedere varianta la care s-a referit iniţial: "Dacă am avut dreptate, încă odată vom fi puşi în faţa faptului împlinit de a accepta o ofertă care a venit pe adresa Primăriei şi altă ofertă nu mai este..." şi, motivând că "avem atâţia specialişti în Primărie... se puteau face toate documentele şi, până la urmă, vorbim de un simplu anunţ...", Lucian Nemeş era de părere că "pentru o minimă transparenţă acel anunţ s-ar putea face public pe site-ul Primăriei Turda şi distribuit în presă".
O zi mai târziu după afirmaţiile lui Lucian Nemeş, primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a ţinut să facă unele precizări în cadrul unei conferinţe de presă organizate - pe alte teme - la Primăria Turda. "Cu privire la patinoar, vă asigurăm că vom face toate procedurile legale pentru că toată lumea îşi doreşte un patinoar la Turda şi în niciun caz nu ne vom abate de la aceste proceduri", asigura Tudor Ştefănie continuând: "Vom vedea dacă răspunde cineva la această scrisoare de intenţie, după care vom promova toate procedurile legale în acest sens".
Totuşi, ceva interesant rămâne! Conferinţa de presă în cadrul căreia primarul Turzii a dat asigurările privind respectarea procedurilor legale privind patinoearul de la Turda a avut loc pe 15 noiembrie. În aceeaşi conferinţă de presă, în momentul în care dădea asigurările, primarul Tudor Ştefănie mai preciza ceva: "Să apară cât de curând... probabil astăzi o să reuşim să trimitem scrisoarea de intenţie pe site-ul Primăriei pentru încheierea unui parteneriat în acest sens...". Asta era pe 15 noiembrie. Pe 17 noimebrie, seara, încă nu exista pe site-ul Primăriei Turda niciun anunţ, nicio scrisoare de intenţie aşa cum preciza primarul în conferinţa de presă de pe data de 15.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS