Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Cainii de la Campia Turzii ar putea latra si in limbaj 0101001011

Administraţie
Tools
Typography

În urma unui protocol încheiat între Primăria Câmpia Turzii şi READC, la nivelul municipiului tocmai s-a încheiat o campanie de microcipare a câinilor de rasă comună cu stăpân.

Necesitatea unei astfel de campanii a apărut având în vedere că, deşi în 2012 s-a dat în folosinţă adăpostul de la Bogata - gestionat de ACET (Asociaţia "Centrul de Ecarisaj Turda") - la care a contribuit şi Primăria Câmpia Turzii, pe raza municipiului erau în continuare câini, deşi din declaraţiile celor de la ACET au fost ridicaţi câini de pe stradă din Câmpia Turzii.
O concluzie care s-a desprins a fost aceea că apariţia de câini pe străzile municipiului se datorează implicit proprietarilor de câini şi că, deci, nu ar exista o cultură a proprietarilor de animale. Astfel, identificarea şi inventarierea câinilor cu stăpân a fost considerată necesară.
În campania de microcipare derulată la Câmpia Turzii un rol important a avut şi TASSO, care a oferit microcipurile, în urma protocolului amintit, microciparea fiind gratuită, urmând ca din data de 15 martie lucrurile să poată suferi anumite modificări.
Totuşi, în urma campaniei de microcipare de la Câmpia Turzii, potrivvit viceprimarului Dorin Lojigan, au fost identificaţi şi microcipaţi un număr de 1.384 de câini, Câmpia Turzii devenind primul municipiu din România în care au fost identificaţi toţi câinii cu stăpân.
În calitate de director al READC, Iulia Iozsa amintea că în timpul campaniei de microcipare a existat o oarecare reticenţă din partea proprietarilor de animale, însă, cu muncă de convingere, s-a reuşit.
Pe lângă că este obligatorie microciparea câinilor cu stăpân (e vorba de metişi şi rase comune), avantajele unui astfel de procedeu sunt multiple. De exemplu câinele microcipat are şi o plachetă care este montată la zgardă iar în cazul în care câinele se pierde, acesta poate fi identificat foarte repede cu ajutorul unui cititor de microcip şi stăpânul poate fi anunţat. De asemenea, dacă şi-a pierdut câinele, stăpânul poate anunţa centrala telefonică despre acest incident, de la microcipare fiind cazuri în care câinii pierduţi au fost returnaţi stăpânilor în mai puţin de 24 de ore.
De asemenea, campania de microcipare a fost completată cu donarea a 4 cititoare şi a 4 cuşti - care vor fi montate la Domeniul Public Câmpia Turzii - unde vor fi ţinuţi câinii găsiţi timp de 24 de ore după care, dacă nu sunt revendicaţi, vor fi duşi la adăpostul de la Bogata.
De asemenea, reprezentantul TASSO - societate cu peste 30 de ani de experienţă în identificarea şi luarea în evidenţă a animalelor de companie, având şi cea mai mare bază de date în acest sens - s-a arătat încântat de reuşita campaniei derulate la Câmpia Turzii, exprimându-şi totodată convingerea că, în colaborare cu READC, ar putea continua acest tip de campanie şi în alte oraşe, până la identificarea tuturor câinilor cu stăpâni din România.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS