Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

CAMPIA TURZII: PNL-ul nu vrea Compania de Salubritate in parc

Administraţie
Tools
Typography

La Câmpia Turzii până şi administrarea parcului central pare să fie o problemă. O problemă de dezbătut în şedinţă extraordinară a consiliului local precum cea care a avut loc abia joi la Câmpia Turzii.

Şi unde nu se face că pe lista scurtă reprezentând proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi se afla şi cel "privind aprobarea dării în administrarea S.C. Compania de Salubritate Câmpia Turzii S.A. a Parcului municipal".
Pe scurt, hai că face Compania de Salubritate ordine în parc, că e gratis. Ba chiar în referatul care însoţea proiectul de hotărâre supus aprobării membrilor forului deliberativ local se preciza cam aşa: "Având în vedere că această societate are calitatea de operator licenţiat în prestarea de activităţi de salubrizare a localităţilor, deţine baza tehnico materială precum şi personal calificat în vederea prestării acestei activităţi".
Inclusiv directorul companiei de Salubritate - Ioan Lucian Şandru - a fost prezent la şedinţă să îşi susţină solicitarea de a primi în administrare parcul municipal. "Sincer nu mi-a plăcut cum e îngrijit şi cum s-a prezentat parcul. Mai mult decât atât, de câte ori mă duc la frizerie mă ia frizeriţa că ar merge cu doi copii în parc şi nu e bine, dacă mă duc la magazinul nu ştiu care, aceeaşi chestie: că nu au condiţiile pentru parc. Şi am venit cu o propunere. (...) Noi dispunem de nişte scule, de personal şi nu am considerat că există un cost suplimentar pentru a face serviciile astea. Deci categoric considerăm că din profitul care noi îl facem am putea să întreţinem parcul ăla fără nicio problemă, fără costuri suplimentare. (...) să creem o atmosferă mai primitoare în parcul respectiv", spunea Lucian Şandru, primarul Radu Hanga adăugând că nu se solicită fonduri de la Primărie pentru aceste acţiuni de întreţinere şi că, deci, serviciile sunt prestate gratuit din punct de vedere al administraţiei locale.
Motivând că profită de prezenţa directorului Companiei de Salubritate, viceprimarul Dorin Lojigan dorea să afle un răspuns la o întrebare gen "Cât personal specializat în spaţii verzi are Compania de Salubritate?", ceea ce a dus la o oarecare umbră de dialog în contradictoriu cu Lucian Şandru, discuţie din care câteva fragmente puteţi citi (numai aici!, în exclusivitate!, senzaţional!, extraordinar!, fantastic!, şoooc! - am zis că să băgăm şi d-astea că am auzit că vând bine) mai jos:
Dorin Lojigan: Din cunoştinţele mele Compania de Salubritate se ocupă cu salubrizarea oraşului, respectiv cu strângerea de gunoi. Câţi specialişti în spaţii verzi aveţi?
Lucian Şandru: E un pic jugnitor să spuneţi xă se ocupă cu strângerea de gunoi. Dacă spuneţi "colectare" şi vorbim în termeni tehnici, atuncea...
Dorin Lojigan: Colectare şi selectare... mă scuzaţi, sunt avocat, nu sunt inginer, să vorbesc tehnic...
Lucian Şandru: Promit că la prima sesiune o să vă pun la dispoziţie numărul angajaţilor Companiei de Salubritate, fiecare ce meserie au şi câţi îs cu studii superioare în cadrul companiei (...) Nu ai nevoie de nicio calificare superioară să foloseşti o motocositoare. nu am cerut să fac lucrări de specialitate, am cerut să fac întreţinere. (...) Nu vă ascund că o firmă româno-olandeză a spus că sunt de acord să vină să ne înveţe, îs de acord să trimitem oamenii noştri să îşi facă specializare pe aşa ceva...
Dorin Lojigan: Domeniul Public are angajaţi care au fost trimişi la specializare în Olanda. Dar ca un bun manager ce sunteţi puteţi să-mi spuneţi câţi specializaţi în spaţii verzi aveţi. Pentru că eu pot să vă spun câţi specialişti în spaţii verzi are Domeniul Public.
Lucian Şandru: Câţi specialişti are Domeniul Public în asfaltări, că asfaltările se fac de tot rahatul?
Dorin Lojigan: Domnu' Şandru, o să vedem la momentul potrivit. Ştim care este intenţia dumneavoastră vizavi de Domeniul public, dar nu asta discutăm acuma. momentan ar trebui să îmi spuneţi câţi angajaţi aveţi în spaţii verzi. eu vă spun că n-aveţi niciunul. Domeniul Public are nouă.
Lucian Şandru: Eu v-am spus că am cerut să tund iarba. Eu tund iarba şi fac întreţinere. Deci tunsul ierbii nu necesită o specializare anume.
Dorin Lojigan: Câte motocoase aveţi dumneavoastră?
Lucian Şandru: Trei.
Dorin Lojigan: Drujbe?
Lucian Şandru: Una.
Dorin Lojigan: Motofoarfeci?
Lucian Şandru: Motofoarfeci nu avem, că nu facem spaţii verzi.
Dorin Lojigan: Maşini care să lucreze la înălime?
Lucian Şandru: Am spus "întreţinere"...
Dorin Lojigan: Da, păi trebuie să toaletaţi arborii din parc... La înălţime cu ce tăiaţi? S-au întâmplat situaţii în care s-a rupt arborele din cauza furtunii şi a trebuit tăiat.
Lucian Şandru: Facem conversaţie?
Dorin Lojigan: Nu, eu vă întreb şi dumneavoastră trebuie să îmi răspundeţi pentru că sunteţi în subordinea noastră
Lucian Şandru: Am înţeles. Noi am cerut să facem întreţinere şi am cerut s-o facem gratuit. Eu pot să renunţ la chestia asta. Vrea să o facă Domeniul Public? Nicio problemă, dar să se facă ceva! Pentru că dacă nu, o să spună oamenii "domnule, nu faceţi nimic". Şi eu o să spun că nu am făcut nimic pentru că a fost împotrivă domnul viceprimar. Mai clar nu pot să spun. Până acum nu s-a făcut. Nu ştiu din ce motiv. am cerut să fac gratuit. Nu-i bine. Atunci renunţ, nu-i nicio problemă.
Dialogul nu a mai continuat foarte mult, însă primarul Radu Hanga, împăciuitor, a propus să se aprobe darea în administrare a parcului către Compania de Salubritate, implicit având în vedere rezultatele de manager ale lui Lucian Şandru la conducerea Companiei de Salubritate.
În timp ce consilierii locali discutau pe marginea proiectului de hotărâre, Lucian Şandru susţinea că ar fi primit confirmarea că USAMV va aduce în Câmpia Turzii 50 de studenţi de la peisagistică să muncească, să îşi facă practica gratuit în parcul din Câmpia Turzii.
O altă intervenţie a viceprimarului Dorin Lojigan părea să vină şi să facă lumină în seif în legătură cu poziţia pe care viceprimarul o avea cu câteva minute înainte: "Se doreşte a se face nişte investiţii acolo în asfaltări, în alei... Toate astea îs evaluate în acest moment la vreo patru miliarde de lei dacă bine ştiu eu. Deci e vorba de aceşti bani care vor merge la o companie şi nu merg la cealaltă companie. Pentru că acest apanaj că se fac nişte lucrări de întreţinere gratuită, astea le făcea şi domeniul Public, să fim serioşi, când era nevoie. Problema e acele investiţii care urmează să se facă acolo. Presimt, aşa, că la următoarea rectificare de buget o să ni se ceară să alocăm nişte bani acolo". Deci, cum ar veni, parcă nu s-ar înşela unii care ar afirma că insistenţele lui Lojigan în dialogul cu Şandru se subscriau principiului "ce e CAŞ CA VALUL trece"...
Radu Hanga a venit, la rândul său, cu propria lumină. "Dacă se va face pista respectivă de biciclete care-i planificată şi programată de ani de zile şi începută şi lăsată la mijlocul drumului, n-o va face Compania de Salubritate, că n-are scule. el va face partea care nu este de specialitate asfaltare. Încerc să vă explic că noutatea vine în unitatea de comandă a administrării: o persoană care va răspunde de ce-i în parc. La ora asta nu răspunde nimeni de ce-i acolo".
Ca să nu mai tot frecăm iarba, ideea e clară: proiectul n-a trecut. Era nevoie ca două treimi din consilierii în funcţie să voteze "pentru". Cum la şedinţă erau mai puţintei şi cum PNL (Lojigan şi Pătruţiu) au votat împotrivă, asta e...
Totuşi, unii mai slabi de înger ar putea crede că disputa asta din şedinţă nu a fost decât o filosofie ieftină a la Emil Ciolan. Să-i credem, să nu-i credem?...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS