Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Preturi de referinta prin noul PNDR 2014 -2020

Administraţie
Tools
Typography

(Informare PAZIA)
Simplificarea procedurilor de achiziţie pentru maşini, utilaje şi echipamente specializate care pot fi achiziţionate prin Programul Naţional de Dezvoltre Rurală 2014 -2020 (PNDR) cu introducerea preţurilor de referinţă.

Beneficiari PNDR nu vor mai aplica procedura de achiziţie specifică beneficiarilor privaţi.
Procedura care s-a aplicat în PNDR 2007-2013 avea o durată de minim 3 luni şi presupunea publicarea unei oferte de participare, primirea a minim trei oferte şi selectarea pentru achiziţie a ofertei care are preţul cel mai mic .
Baza de date a preţurilor de referinţă cuprinde şi reprezintă preţurile maxime care vor fi decontate drept cheltuieli eligibile prin PNDR .
Lista cu preţuri de referinţă este verificată şi validată de către experţii APDRP.
În această listă vor fi afişate , exclusiv , codul CPV.( codul comun internaţional privind achiziţiile de produse şi servicii) marca, modelul, dotările standard şi preţurile exprimate în euro fără TVA.
Baza de date se va corela periodic cu ofertele primite de la producători, importatori sau distribuitori şi se va actualiza anual în funcţie de modificările de preţuri operate asupra elementelor înscrise în baza de date .
Pentru înscrierea în baza de date, APDRP pune la dispoziţia tuturor producătorilor, importatorilor sau distribuitorilor de maşini, utilaje şi echipamente specializate de la nivel mondial formulare tip ,,Solicitare de înscriere" şi ,,Tabele cu oferte de preţ ".
Orice producător, importator sau distibuitor care doreşte să-i fie inclusă gama de produse oferite în baza de date, trebuie să transmită în format electronic către APDRP urmatoarele documente: solicitarea de înscriere, tabelul cu oferta de preţ si documentul care atestă calitatea de partener, importator sau distribuitor autorizat al producătorului.
Preţurile incluse în solicitările transmise se vor demonstra prin lista oficială de preţuri valabilă pentru România a producătorilor, importatorilor şi distribuitorilor . In cazul importatorilor sau distribuitorilor, este recomandabil ca lista să fie asumată şi de producător.
In cazul în care se identifică preţuri diferite între preţurile comunicate şi cele reale, verificările vor fi extinse asupra tuturor preţurilor communicate. Până la finalizarea verificarilor, vor fi excluse din baza de date toate echipamentele comunicate de acel producător, importator sau distribuitor.

Asociaţia PAZIA
Preşedinte
Ioan HÂRCEAGĂ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS