Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Premiile pentru olimpicii de la Mihai Viteazu au fost dublate

Administraţie
Tools
Typography

În şedinţa din 24 mai, consilierii locali din comuna Mihai Viteazu au adoptat un proiect de hotărâre "privind aprobarea premierii olimpicilor de la Şcoala «Mihai Vodă» şi decontarea transportului olimpicilor la concursul de la Braşov".

În forma propusă de iniţiatorii proiectului, valoarea premiilor în bani acordate era:

  • 100 de lei pentru cei care au obţinut locul doi
  • 75 de lei pentru cei care au obţinut locul trei
  • 50 de lei pentru cei care au obţinut menţiuni

Având în vedere că era vorba de trei locuri I, cinci locuri III şi cinci menţiuni, valoarea totală a premiilor în bani acordate de Primăria comunei Mihai Viteazu era de 925 de lei, lângă care se aduna şi suma de 1.000 de lei pentru transportul la Braşov.

"Este vorba despre un lot de copii care au participat la olimpiadele şcolare la nivel de judeţ şi unii la nivel de ţară" explica primarul Zeng Ioan apreciind că recompensarea elevilor este necesară, aşa cum se face şi în alte localităţi, aceste premii fiind oferite la închiderea anului şcolar.

În ceea ce priveşte decontarea transportului, e vorba de un grup de elevi care a participat la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar - sec'iunea rugby - care a avut loc la Braşov, unde participanţii din Mihai Miteazu au obţinut locul III.

"Domnu' primar, n-aţi specificat esenţa lucrurilor: noi am fost singura şcoală din mediul rural" completa şi consilierul Mircea Tolomeiu, completare confirmată de primarul Zeng Ioan.

De asemenea, o intervenţie a avut şi consilierul Marian Popescu, acesta propunând dublarea sumelor alocate elevilor. Astfel, în opinia lui Marian Popescu, sumele care ar trebui alocate ar fi

  • 200 de lei pentru cei care au obţinut locul doi
  • 150 de lei pentru cei care au obţinut locul trei
  • 100 de lei pentru cei care au obţinut menţiuni

În acest caz şi valoarea totală a premiilor în bani acordate de primăria Mihai Viteazu se dublează la 1.850 de lei.

În plus, consilierul Ioan Balea a venit cu propunerea de a fi premiaţi şi elevii care sunt din Mihai Viteazu, dar învaţă la alte şcoli decât cele din comună, cum ar fi şcoli din Turda, însă propunerea nu a fost aprobată în şedinţă dar nici nu s-a spus un "Nu" categoric acestei idei.

La fel s-a întâmplat şi cu ideea potrivit căreia ar putea fi premiaţi şi dascălii care au p0regătit olimpicii din Mihai Viteazu.

"Felicitări domnului Popescu pentru dublarea sumei pentru că nu aveţţi habar câtă muncă este penru un rezultat" spunea şi consilierul Szasz Marta, într-un final proiectul fiind aprobat cu amendamentul consilierului Marian Popescu.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS