Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Managementul sitului Natura 2000 - Sărăturile Ocna Veche

Administraţie
Tools
Typography

- comunicat -
Municipiul Turda are în implementare, începând cu anul 2010, proiectul cu titlul „Managementul Sitului Natura 2000 Sărăturile Ocna Veche”, o finanţare nerambursabilă din Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, Axa Prioritară 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii, destinată creionării unui sistem coerent de management al ariei protejate „Sărăturile Ocna Veche” care să asigure protecţia adecvată a speciilor şi habitatelor identificate aici. 

Termenul de finalizare al proiectului este 30 iunie 2016.

În cadrul acestuia au fost elaborate Planul de management şi Regulamentul sitului de importanţă comunitară ROSCI0223 Sărăturile Ocna Veche, a fost creată o bază de date GIS şi au fost organizate activităţi de consultare, conştientizare şi informare la nivelul comunităţii locale cu privire la  importanţa conservării biodiversităţii şi menţinerii unui mediu curat.

La 27.06.2016, Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management pentru POS Mediu a informat Municipiul Turda că Planului de management pentru situl de importanţă comunitară ROSCI0223 Sărăturile Ocna Veche a fost aprobat prin ordinul de ministru nr. 1072 din 08.06.2016, ordin ce urmează a fi publicat în Monitorul Oficial al României. 

Proiectul „Managementul Sitului Natura 2000 Sărăturile Ocna Veche” a avut o valoare totală de 399.910 lei, din care valoarea eligibilă 335.188 lei (finanţare nerambursabilă din FEDR şi buget de stat) şi valoarea alta decât cea eligibilă este de 64.722, reprezentând valoarea TVA aferentă valorii eligibile a proiectului.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS