Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Primarul municipiului Turda a avut un mesaj cu ocazia Zilei Armatei Române

Administraţie
Tools
Typography

Printre cei invitaţi să adreseze câteva cuvinte celor prezenţi în centrul municipiului Turda cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române a fost şi primarul municipiului Turda, Cristian Matei. Iată care este mesajul adresat de primar de Ziua Armatei Române:

Se împlinesc astăzi 72 de ani de când Armata Română a eliberat nord-vestul Transilvaniei de sub ocupație străină. 25 octombrie 1944 reprezintă data în care militarii români au înlăturat nedreptatea făcută neamului nostru prin Dictatul de la Viena, la 30 august 1940, prin care România a fost silită să cedeze aproape jumătate din teritoriul Transilvaniei în favoarea Ungariei horthyste. Zeci de mii de militari s-au jertfit atunci pentru țară și și-au pierdut viața pe front.

Ziua armatei Române este o zi în care ne amintim de veteranii de război și de eroii care și-au pus viața și cariera pe altarul iubirii de patrie și de neam. Este o zi în care trebuie să ne arătăm respectul față de acei oameni care au ales una dintre cele mai onorante meserii din lume, față de românii care poartă, cu mândrie și cu un infinit curaj, uniforma militară. Ne gândim, totodată, la toți cei care luptă pentru țară și pentru siguranța noastră departe de casă, în teatrele de operații din Irak sau Afghanistan și la cei care și-au lăsat în urmă viața de pe pământ, purtând cu onoare drapelul României. 

Asistăm astăzi la o intensificare ingrijorătoare a conflictelor în Europa, precum criza din Ucraina sau valul de atacuri teroriste. În contextul actual, securitatea devine o prioritate după mulți ani. Onorat fiind de responsabilitatea publică pe care mi-au  oferit-o cetățenii municipiului Turda, voi milita, ca om politic, cu toate puterile și resursele, pentru îndeplinirea obiectivului asumat de România în cadrul Alianței Nord Atlantice și anume, acela de a se asigura 2% din PIB pentru Armata Română. 

Mă bucur că s-a reușit într-o primă etapă achiziția celor 12 avioane F16 și mă bucur și mai mult că anul viitor România va achiziționa alte 12 aeronave, pe care le vom găzdui aici, aproape de Turda, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. După modernizarea de la Fetești care se încheie anul acesta, va urma cu siguranță o investiție serioasă și la Câmpia Turzii, de care vor beneficia toți militarii unității, dar și România. De asemenea, sunt conștient de sacrificiile pe care o carieră militară le presupune, mai ales în raport cu familia, și consider că nu există pensie prea mare pentru cei care și-au pus viața în slujba apărării țării noastre. De aceea, suntem datori să ne luptăm pentru ca acestor eroi să le fie recunoscute meritele și financiar. 

Îmi manifest astfel recunoștința pentru cea mai respectată instituție a statului român și anume - Armata Română. 

La mulți ani, ARMATEI ROMÂNE! 

Cristian Octavian Matei,
Primarul Municipiului Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS