Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Administraţia de la Câmpia Turzii vrea să dea o gură de aer verde oraşului | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

În conferinţa de presă a cărei principală temă era rezonarea municipiului Câmpia Turzii, primarul Dorin Lojigan a anunţat o nouă acţiune a administraţiei pe care o conduce - se dovedeşte acum - spre (şi cu ajutor) verde.

Concret, primarul Câmpiei Turzii a anunţat noul proiect “Oraşul trăieşte, să-l ajutăm să respire”, totul pornind inclusiv de la faptul că pe 8 noiembrie este Ziua Internaţională a Zonelor Urbane.

În data de 11 noiembrie, vineri, cu începere de la orele 13.00, vom planta 250 de puieţi de copaci şi pomi fructiferi - oferiţi de SC Domeniul Public - împreună cu copiii de la şcolile din Câmpia Turzii şi cei de la CSM şi Industria Sârmei 1921” explica Dorin Lojigan precizând că zonele în care vor fi plantaţi puieţii sunt la complexul “La trei lacuri” (două zone), în parcul municipal (trei zone) şi la incubatorul de afaceri (o zonă).

La rândul său, viceprimarul Szabó Róbert a precizat că în ziua acţiunii toţi participanţii se vor întâlni pe platoul betonat şi “prin tragere la sorţi se va face repartiţia zonelor şi fiecare va pleca în zona respectivă”.

În zona incubatorului se vor planta 50 de pomi fructiferi, în parcul municipal 100 de puieţi iar la complexul “La trei lacuri”, în jurul lacului unu, chiar la intrare, vor fi plantaţi încă 100” mai spunea Szabó Róbert adăugând că, în plus faţă de acţiunea de săptămâna viitoare, se doreşte ca acest proiect de plantare să continue şi anul viitor, în primăvară.

De asemenea, primarul Dorin Lojigan a explicat că “fiecare şcoală va avea zona ei, pe care şi-o va delimita cu o plăcuţă pe care va scrie «zonă administrată şi îngrijită de şcoala...» şi probabil anul viitor vor intra şi într-un concurs, cea mai frumoasă zonă amenajată fiind şi premiată”.

Atât primarul cât şi viceprimarul Câmpiei Turzii s-au arătat încântaţi că directorii de şcoli, odată anunţaţi de acţiune, chiar au propus ca la plantare să fie invitaţi şi părinţii elevilor, nu doar elevii, ceea ce i-a făcut pe cei doi să aprecieze că acţiunea de la finele săptămânii viitoare pare să fie bine primită de locuitorii municipiului, acţiune la care vor participa inclusiv SC Domeniul Public şi SC Compania de Salubritate.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS