Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Administraţia turdeană, preocupată de transportul public local

Administraţie
Tools
Typography

- comunicat -
Consiliul Local a adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate și a modalității de delegare a serviciului de transport public local în municipiul Turda, realizat de administrația locală, finalizat în luna ianuarie 2017.

Prin acest studiu s-a examinat situația actuală a transportului public, iar analiza economico-financiară a celor două variante studiate privind delegarea serviciului de transport public a relevat faptul că cea mai bună variantă pentru municipiul Turda este delegarea prin atribuire directă către o companie municipală de transport, înființată în subordinea Consiliului Local. 

Practic, după expirarea contractului cu STP, Consiliul Local va înființa o societate de transport care să fie în directa subordine a consiliului, în așa fel încât transportul public în municipiul Turda să devină eficient, cu o calitate mai ridicată, pentru cetățenii Turzii. 

Pe lângă Planul de Mobilitate Urbană, acesta este încă un pas extrem de important pentru accesarea de fonduri europene în vederea modernizării transportului public (asfaltarea străzilor și trotuarelor pe traseele mijloacelor de transport în comun, achiziționarea de autobuze noi dotate cu rampe pentru persoane cu dizabilități și sisteme de ultimă generație, modernizarea stațiilor și amenajarea alveolelor de staționare, realizarea pistelor de biciclete, etc), deoarece prin aprobarea acestui studiu se îndeplinesc condiții esențiale de eligibilitate pentru obținerea finanțărilor nerambursabile.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS