Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Transmiterea dreptului de administrare a unor sectoare de drum din Turda către Ministerul Transporturilor, aprobată cu unanimitate de voturi | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

În şedinţa din 15 februarie 2017, consiliul local Turda a avut pe ordinea de zi a şedinţei două proiecte de hotărâre “privind exprimarea acordului Consiliului Local al municipiului Turda  în vederea transmiterii dreptului de administrare pentru anumite sectoare de drum naţional” către Ministerul Transporturilor.

Proiectele de hotărâre au fost aprobate cu unanimitate de voturi de consilierii locali turdeni, ele fiind elaborate în vederea demarării procedurilor legale pentru promovarea unei hotărâri de guvern  prin care să se aprobe transmiterea dreptului de administrare de la Municipiul Turda către Ministerul Transporturilor prin CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

De asemenea, odată cu aprobarea celor două HCL din 15 februarie, o HCL similară - 28/25.02.2016 - îşi încetează aplicabilitatea.

Consilierul PNL Cristian Felezeu dorea să ştie de ce HCL28/2016 îşi încetează activitatea şi a sugerat primarului să ofere informaţii despre stadiul în care se află mult discutata şosea de legătură dintre Autostrada Transilvania şi centura de la Vâlcele, şosea care, în opinia consilierului PNL, “va degreva traficul greu”. din municipiul Turda.

Pe de altă parte, atât consilierul PNL Cristian Felezeu cât şi consilierul ALDE Ovidiu Micu au felicitat executivul pentru iniţierea celor două proiecte de hotărâre şi au urat succes administraţiei turdene în demersul iniţiat.

În calitate de şef al SDPL, Ginel Călugăr a explicat că încetarea aplicabilităţii HCL 28/2016 ţine de schimbarea CNADNR în CNAIR.

Referitor la cea de-a doua problemă semnalată de consilierul Felezeu, primarul Cristian Matei a explicat că în urma discuţiilor purtate cu Marioara Capră - şeful CNAIR - a aflat că au existat probleme cu intrarea în posesia Ministerul Transporturilor a diverse terenuri în vederea construirii centurii A3 -Vâlcele. Cu toate acestea, primarul Matei a confirmat că studiul de fezabilitate pentru acest sector de drum există încă din 2016, “banii sunt prinşi în buget şi se fac toate demersurile pentru intrarea în posesie a ministerului pentru a putea demara lucrările. Se aşteaptă promovarea bugetului apoi, anul acesta, conform spuselor dânsei, se intră la executarea centurii”.

Cât despre cele două proiecte supuse aprobării consilierilor locali turdeni, primarul Cristian Matei a precizat că “Au fost elaborate două proiecte şi datorită şansei de finanţare. Puteam să facem un singur proiect pe toate tronsoanele de drum dar în situaţia în care, să spunem, ar fi deficitar bugetul pentru astfel de lucrări, cel puţin primul proiect de hotărâre să fie promovat prin HG. Noi sperăm să fie promovate amândouă, dar le-am făcut aşa în cazul în care al doilea tronson nu s-ar aproba în proiectul finanţării din cauza lipsei de bani în buget, să prindem măcar una din ele”.

Tronsoanele de drum, aşa cum au fost acestea menţionate în rapoartele de specialitate anexate celor două proiecte de hotărâre, sunt următoarele:

  • În primul proiect de hotărâre
    • - străzile Alba Iulia şi Piaţa Romană (aici intră inclusiv problematicul pod de la ieşire din Turda spre Alba Iulia)
    • - străzile Avram Iancu, Andrei Mureşanu, Piaţa Basarabiei, Simion Bărnuţiu şi Clujului
    • - strada Armatei
  • În al doilea proiect de hotărâre
    • - străzile Ştefan cel mare şi Calea Victoriei
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS