Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

“În Turda a început reconstrucţia la absolut tot” susţine primarul Cristian Matei | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

Prezent la inaugurarea noii clădiri pentru Şcoala Profesională Poiana, primarul Cristian Matei s-a referit şi la anumite proiecte pe care le are în plan administraţia turdeană, unele dintre ele debutând chiar în viitorul imediat.

Se lucrează de zor la nişte proiecte, pe PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală)” spunea primarul Turzii precizând că mai multe instituţii de învăţământ - Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu”, Colegiul “Emil Negruţiu” şi clădirile şcolii “Teodor Murăşanu” - sunt avute în vedere pentru reabilitare termică, în timp ce cantina şi internatul de la “Liviu Rebreanu” sunt şi ele în vizor având în vedere starea deplorabilă a acestora.

Trebuie să ne preocupăm pentru aducerea bazei materiale la standardele care se impun” asta cu atât mai mult cu cât “şcolile fac parte din obiectivele prioritare ale primăriei şi consiliului local”, mai spunea Cristian Matei adăugând că “două săli de sport deja sunt aprobate de minister, doar să se deschidă finanţarea: la «HCC» şi «A Şaguna»” şi reamintind: “Colegiul Tehnic deja a primit 10 miliarde de lei (n.r.: vechi) pentru corpul C3 din clădire”.

Curăţenia oraşului este un alt deziderat al administraţiei turdene care vine cu o provocare în faţa cetăţenilor, mai ales că “o să urmeze, de la 1 martie, un asalt asupra curăţeniei oraşului, vrem ca acest oraş să redevină oraşul în care ne place să trăim”, provocare pe care administraţia, iată, a şi anunţat-o: “o să avem nişte acţiuni cu populaţia în toată Turda, vrem să facem concursuri între blocuri, o să punem la dispoziţie material floricol, prin implicare, prin consultare cu populaţia, prin organizarea de întâlniri cu reprezentanţi ai diverselor cartiere din Turda vom face ca acestea să devină posibile” scopul declarat fiind că “dorim să avem un oraş cât mai frumos, cât mai curat şi cât mai bine aranjat”.

Când amintea că în Turda a început “reconstrucţia la absolut tot”, Cristian Matei preciza şi că “se lucrează intens pentru proiectele pe programul naţional de dezvoltare locală”.

De asemenea, primarul Turzii a amintit de necesitatea studiilor de fezabilitate pentru străzi în ideea de a se putea accesa cât mai multe fonduri “pentru a rezolva cât mai multe probleme în oraş”, necesitatea acestor fonduri fiind explicată de primarul Turzii: “nu putem să facem doar din buget, trebuie să atragem toate fondurile posibile ca măcar ceea ce se poate să facem din buget guvernamental sau comunitatea europeană”.

Pe lângă faptul că Cristian Matei a anunţat că în Turda va fi din nou şantier în urma lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare la care va interveni Compania de Apă Arieş pe aşa-zis-ul pas doi al proiectului, primarul Turzii a făcut referire şi la ceea ce se poate numi situaţia financiară a Turzii: “A fost o perioadă de circa 6-7 luni în care noi am lucrat pe un buget golit, care n-a fost făcut de actualul consiliu local, şi vistera era cam goală. Totuşi, cu acest buget, cu nişte bani guvernamentali aduşi în octombrie-noiembrie, am reuşit să realizăm cel mai mare buget din ultimii 15 ani” în continuare preocuparea administraţiei fiind “să vedem fiecare ban pe ce se cheltuie şi veniturile să le cheltuim cât mai judicios”.

Nu în ultimul rând primarul Turzii a făcut apel la implicarea populaţiei, sugerând, astfel, un parteneriat între administraţie şi cetăţeni. Precizând că “vom face foarte multe anunţuri cu privire la ce urmează să facem, trebuie promovată ideea colaborării populaţiei cu administraţia locală” Cristian Matei era de părere că “mai bine realizezi un lucru în echipă decât de unul singur”, astfel că toate programele şi proiectele administraţiei turdene trebuie promovate, primarul Turzii asigurând de buna intenţie a Primăriei şi Consiliului Local Turda cât şi de faptul că “nu există răfuieli (n.r.: în consiliul local), doar să rezolvăm problemele populaţiei, că de-aia suntem acolo”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS