Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Lupta cu deşeurile a început la 1 martie şi durează o lună şi jumătate

Administraţie
Tools
Typography

Cadoul de mătţişor al administraţiei turdene a fost demararea unei ample campanii de curăţenie la Turda, campanie care a început cu ecologizarea a două rampe clandestine, neautorizate, de depozitare a deşeurilor.

Chiar dacă referirile la această campanie se fac prin denumirea “Luna curăţeniei”, durata campaniei este una extinsă, aceasta întinzându-se, potrivit primarului Cristian Matei, până pe 15 aprilie, chiar înainte de sărbătorile pascale.

“Unul din dezideratele pe care le-am promovat încă din precampanie a fost salubrizarea oraşului” spunea Cristian Matei la prima acţiune de amploare care a avut loc irei, 1 martie, debutând cu ecologizarea rampelor de la intersecţia străzii Argeşului cu strada Mihai Eminescu şi a rampei dintre străzile Răzoare şi Castanilor.

În total au fost identificate, la nivelul munici0piului, nu mai puţin de 22 de astfel de rampe neautorizate de depozitare a deşeurilor.

Campania de curăţare presupune inclusiv curăţarea bordurilor cu utilaje speciale care vor folosi apa - deci nu vor ridica praf - astfel încercându-se eliminarea noroiului din municipiu.

“Dorim să fie o acţiune de bun augur cu atât mai mult cu cât la aceste rampe vor fi amplasate şi camere de luat vederi” atenţiona primarul Matei arătând că la intersecţia străzilor Argeşului şi Mihai Eminescu deja a fost amenajată o astfel de cameră de luat vederi, astfel zonele putând fi monitorizate iar contravenienţii putând fi identificaţi mult mai uşor şi sancţionaţi.

“Doresc succes tuturor celor implicaţi pentru ca într-o lună jumate oraşuul să arate aşa cum ni-l dorim”, mai spunea Cristian Matei adăugând: “sigur, mai sunt multe de făcut, asfaltări, parcări între blocuri, spaţii verzi... Pe toate le vom începe în această primăvară şi vom căuta, pe cât posibil, să aducem şi fonduri guvernamentale de aşa manieră încât totul să arate aşa cum ne dorim”.

Şi pentru că a fost şi 1 martie, angajaţi ai primăriei au oferit câte o floare şi un mărţişor doamnelor întâlnite în cele două zone în care s-a intervenit pentru ecologizare.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS