Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Tarife majorate la salubritate in Campia Turzii

Administraţie
Tools
Typography

Consilierii de la Câmpia Turzii au aprobat majorarea tarifelor paracticate de prestatorul serviciului de salubritate - SLCIAS - de la Câmpia Turzii.

Astfel, tariful pentru (colectarea transportul şi depozitarea deşeurilor la) persoane fizice s-a majorat de la 5,10 la 5,30 lei/persoană/lună în timp ce pentru persoane fizice s-a majorat de la 50,97 la 60,4 lei metrul cub. de asemenea, la măturatul mecanizat tariful a crescut de la 5,71 la 15.05 lei mia de metri patraţi în timp ce la măturatul manual a crescut de la 9,48 (16,66) la 15,13 lei mia de metri patraţi.
Potrivit directorului SLCIAS, Ioan Şandru, scumpirile propuse au o influenţă de aproximativ 7-8 mii de lei lunar în bugetul local al municipiului. de asemenea, s-a propus şi introducerea unei taxe de întreţinere a punctelor de colectare în valoare de 1,25 lei.
Evident, au existat şi discuţii pe marginea proiectului de hotărâre, motivarea scumpirii fiind aşteptată din partea lui Ioan Şandru, care a explicat că nu este vorba de o majorare de tarif, ci doar o actualizare, directorul SLCIAS adresându-se direct celui care i-a pus întrebarea: "dacă aţi fost consilier (în mandatul trecut - n.r.), a fost o înţelegere cu domnul primar ca să nu se crească tarifele la măturat. Tariful e din 2008, doar noi am venit cu o actualizare".
Consilierul USL (PSD) Petre Pop a intervenit la un moment dat spunând că înainte veniturile SLCIAS erau mult mai mari având în vedere că la Câmpia Turzii se depozitau deşeuri din altă parte dar că acum, odată cu închiderea rampei, pe lângă că au scăzut veniturile, au crescut şi cheltuielile având în vedere că deşeurile trebuie transportate pe alte rampe de depozitare.
Aşa cum se arată şi în memoriul tehnico-economic justificativ anexat proiectului de hotărâre prin care se propunea majorarea tarifelor, rata inflaţiei s-a modificat în perioada 2009-2011, preţul combustibilului a crescut, câştigul salarial pe ramură (măturat) a crescut în perioada 2008-2012, şi au crescut şi taxele pentru transport - asigurări RCA şi licenţe transport.
În plus, tariful pentru întreţinerea punctelor de colectare a deşeurilor menajere şi reciclabile a fost introdus pentru asigurarea resurselor necesare în vederea întreţinerii punctelor de colectare "la nivelul indicatorilor stabiliţi prin Regulamentul Serviciului de Salubrizare al municipiului Câmpia Turzii".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS