Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Demersuri pentru pregătirea licitației de selectare a operatorului de colectare și transport al deșeurilor

Administraţie
Tools
Typography

Marți, 31 octombrie 2017, la sediul Consiliului Județean Cluj a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco-Metropolitan Cluj, entitate constituită în scopul organizării și gestionării în comun a serviciului de salubrizare a localităților din județul Cluj.

În cadrul ședinței, la care au participat primarii sau reprezentanții tuturor celor 81 de unități administrativ-teritoriale din județ, un prim punct pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea stadiului actual al lucrărilor în cadrul proiectului de edificare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor S.M.I.D. În acest context, președintele Consiliului Județean, domnul Alin Tișe, a prezentat progresul lucrărilor la CMID, viitoarea „fabrică” de procesare a deșeurilor, subliniind faptul că, după un blocaj de patru ani, acestea au fost reluate și se derulează în ritm alert. Totodată, liderul forului administrativ județean a reafirmat faptul că acestea urmează a fi finalizate în a doua jumătate a anului viitor. În același timp, președintele Consiliului Județean a prezentat stadiul lucrărilor de închidere și ecologizare a rampelor neconforme din județ, subliniind evoluția favorabilă a acestora precum și faptul că la cele din Turda, Huedin și Gherla lucrările urmează a fi pe deplin finalizate până la sfârșitul acestui an.

Un alt punct pe ordinea de zi l-au reprezentat discuțiile referitoare la rolul pe care ADI Eco-Metropolitan îl va avea în ceea ce privește pregătirea documentației necesare în vederea organizării licitație pentru operatorii de colectare și transport al deșeurilor, achiziția urmând să fie demarată la începutul anului viitor. În acest context, a fost supusă aprobării membrilor Asociației propunerea de încheiere a unui contract de consultanță tehnică în vederea atribuirii contractelor de delegare  a serviciului de colectare și transport al deșeurilor, propunerea fiind aprobată.

 „Având în vedere că la începutul anului viitor vom demara ultimele două licitații pentru asigurarea funcționalității depline a viitorului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor, cele pentru colectarea și transportul gunoaielor, respectiv operarea Centrului de deșeuri, urmărim să organizăm cât mai eficient toate aceste activități. Desigur, o premisă esențială pentru ca viitorul sistem să funcționeze eficient este să fie estimate cât mai exact cantitățile de deșeuri precum și numărul de beneficiari deserviți”, a declarat domnul Alin Tișe.

De asemenea, tot în scopul eficientizării activității de colectare selectivă a deșeurilor, membri A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj au aprobat, în unanimitate, depunerea în cursul primăverii anului viitor, a unui proiect nerambursabil în valoare de 100.000 euro, finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, care urmărește educarea și conștientizarea clujenilor cu privire la beneficiile și importanța colectării separate pe fracții, respectiv a tratării corespunzătoare a deșeurilor.

Nu în ultimul rând, în cadrul ședinței a fost aprobată aderarea A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj la Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară, scopul acestui parteneriat instituțional fiind ca entitatea clujeană să beneficieze de informațiile și soluțiile ce rezultă din dezbaterile pe care Federația le organizează în mod curent, precum și de sprijin în anumite probleme de specialitate.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS