Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Regulamentele privind acordarea de finanțare nerambursabilă vor fi modificate

Administraţie
Tools
Typography

- comunicat -
Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat o serie de proiecte de hotărâri care urmează să fie dezbătute în cadrul proximei ședințe ordinare și care vizează aprobarea noilor Regulamente privind acordarea sprijinului financiar, din bugetul județului, către unitățile de cult și structurile sportive din județ, pentru asociaţiile, fundaţiile, alte organizaţii neguvernamentale fără scop lucrativ, precum şi pentru entităţile publice care organizează programe şi proiecte în domeniul tineretului şi socio-educaţionale, dar și pentru programele, proiectele şi acţiunile organizate în domeniul cultural.

Astfel, schimbările comune aduse în structura celor patru regulamente se referă atât la introducerea obligației autorității finanțatoare – Consiliul Județean de a publica programul anual de finanțare nerambursabilă, cât și la modificări aduse contractului de finanțare. De asemenea, pentru a evita, pe viitor, modificări ale regulamentelor ca urmare a schimbării denumirii structurilor de specialitate din cadrul forului administrativ județean, a fost propusă înlocuirea, în contextul întocmirii documentației specifice, a sintagmei „Biroul Agenți Economici și Instituții Publice” cu „Compartiment de specialitate din cadrul Consiliului Județean Cluj”.

Îmi doresc ca toți cei interesați să dezvolte proiecte în beneficiul comunității să studieze cu maximă atenție noile Regulamente de acordare a finanțărilor nerambursabile și să trateze cu deosebit interes modificările aduse. În acest fel, întreaga procedură va fi mult mai simplă și nu vor întâmpina probleme sau obstacole la depunerea documentației” a declarat domnul Alin Tișe.

Distinct, pentru fiecare categorie de regulament s-au introdus o serie de modificări specifice. Prin urmare, schimbările aduse Regulamentului aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 322/2014 privind acordarea sprijinului financiar unităţilor de cult mai vizează și introducere a două noi articole cuprinzând precizări din Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice.

De asemenea, Regulamentul referitor la acordarea de finanţare nerambursabilă pentru structurile sportive din județul Cluj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 14/2015, va cuprinde alte expresii cuprinse în H.G. nr. 1447/2007 privind aprobarea normelor financiare pentru activitatea sportivă, cu modificările și completările ulterioare, fiind adăugată și obligativitatea ca beneficiarii de finanțare nerambursabilă să-și actualizeze bugetul de venituri și cheltuieli al proiectului în funcție de suma alocată.

În același timp, pentru Regulamentul privind acordarea de finanţare nerambursabilă pentru programele, proiectele şi acţiunile organizate în domeniul cultural, dar și pentru cel referitor la acordarea de sprijin financiar asociaţiilor, fundaţiilor, altor organizaţii neguvernamentale fără scop lucrativ, precum şi entităţilor publice care organizează programe şi proiecte în domeniul tineretului şi socio-educaţionale fost eliminată obligativitatea ca fiecare pagină să fie ștampilată având în vedere că în prezent ștampila nu mai este obligatorie conform prevederilor O.G. nr. 17/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Menționăm faptul că, toate aceste proiecte de acte normative sunt disponibile spre consultare pe pagina web a Consiliului Județean Cluj www.cjcluj.ro, propunerile, sugestiile și opiniile putând fi transmise până în data de 20 decembrie 2017, prin poștă, e-mail la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la Registratura instituției.

Biroul de presă
8 decembrie 2017

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS