Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Doboş (Dassilu), în şedinţă, către consilieri: “Să vă fie ruşine! Bine că nu l-aţi adus pe interlop aicea...” | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

Unul din proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Turda a fost şi cel privind “aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al societăţii Administrarea Patrimoniului Imobiliar Turda SRL, aferent exerciţiului financiar al anului 2018”.

După anunţarea punctului de pe ordinea de zi care urmează a fi dezbătut, preşedintele de şedinţă Daniela Pîrlea a anunţat şi că, în sală, “se află în sală domnul Nicolae Daniel Doboş, care doreşte să ia cuvântul asupra acestui proiect” aşa că preşedintele de şedinţă a continuat: “Vă supun aprobării dvs dacă e oportun a lua cuvântul domnul Nicolae Doboş”.

Din consilierii prezenţi, cei care au votat pentru au fost consilierii liberali.

Pentru că votul a fost în defavoarea luării cuvântului de către cetăţeanul Doboş, şedinţa a continuat, preşedintele de şedinţă dând cuvântul, pentru o intervenţie pe marginea proiectului de hotărâre, consilierului liberal Marius Riter.

Acesta nici nu a apucat să vorbească, pentru că a fost bruiat de Nicolae Daniel Doboş. Daniela Pîrlea a intervenit cu un “Vă rog să nu perturbaţi, să nu deranjaţi lucrările şedinţei!”, replica lui Doboş fiind: “Să vă fie ruşine!”, acesta continuând: “Aici sunt banii turdenilor, despre asta-i vorba şi ar trebui să mă lăsaţi să vorbesc”.

Daniela Pîrlea a continuat în aceeaşi idee: “Am respectat regulamentul Consiliului Local”, însă Doboş vorbea peste preşedinte: “Ar trebui să mă lăsaţi să vorbesc pentru că am ceva important de spus”.

Preşedintele de şedinţă a continuat: “Vă rog respectuos să nu deranjaţi lucrările Consiliului Local! Dacă nu, va trebui să solicit să fiţi evacuat din sală”. Pentru că Doboş/Dassilu continua, preşedintele de şedinţă a solicitat evacuarea din sală a cetăţeanului Nicolae Daniel Doboş.

Extrem de nemulţumit, Doboş a spus că pleacă însă, pe drumul spre ieşire, spunea: “Sunteţi specialişti în asta şi sunteţi penibili prin asta... Să vă fie ruşine!... Asta sânteţi!”.

Nemulţumirea vocală a lui Doboş a culminat cu: “Bine că nu l-aţi adus pe interlop aicea...”.

Un lucru e cert: şedinţele consiliului local sunt publice, la ele cetăţenii având dreptul să participe. Din consiliul local nu fac parte nici primarul, nici măcar secretariatul consiliului, ci doar strict consilierii care îşi desfăşoară şedinţa în baza unui regulament de funcţionare. Altfel spus, şedinţa este a consiliului local şi nu a tuturor celor prezenţi.

Cât îi priveşte pe cetăţeni, aceştia se pot adresa Consiliului Local - ca for deliberativ local - prin petiţii scrise la care primesc răspuns tot în scris.

Pe de altă parte, cetăţenii pot lua cuvântul în şedinţele forului deliberativ local cu acordul consilierilor. Chiar mai mult, cetăţenii care doresc să ia cuvântul o pot face pentru a discuta pe marginea acelor proiecte de hotărâre care, înainte de a fi aprobate, sunt supuse, prin lege, consultării publice şi pentru care, dacă este cazul şi este nevoie, se organizează şi dezbatere publică.

Proiectul de hotărâre pe marginea căruia dorea să ia cuvântul Doboş/Dassilu nu este un astfel de proiect (care să fie supus consultării publice), fiind un proiect care priveşte bugetul unei societăţi comerciale.

Restul sunt poveşti, impresiişi populisme care, pe alocuri, vin în contradicţie cu respectarea legilor şi regulamentelor.

Momentul de perturbare a şedinţei consiliului local de către Doboş/Dassilu poate fi vizionat în înregistrarea document de mai jos:

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS