Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Mon, Feb
103 New Articles

Discursul primarului Dorin Lojigan cu ocazia Zilei Drapelului Naţional

Administraţie
Typography

Administraţia municipiului Câmpia Turzii a transmis public discursul pe care primarul Dorin Lojigan l-a susţinut în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Drapelului Naţional.

Iată discursul primarului:

Dragi cetățeni, onorați militari, stimaţi invitaţi,

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Drapelul națiunii române reprezintă flamura de năzuință sub care au luptat, de-a lungul veacurilor, oștirile țării în cele mai grele momente ale istoriei. Tricolorul este simbolul independenței și identității românești, ideal bimilenar al poporului român, înfăptuit odată cu unirea celor trei țări române, de acum 100 de ani.

Adoptat pentru prima dată la 1843, în Țara Românească, de către domnitorul Alexandru D. Ghica, drapelul tricolor a fost arborat de luptătorii din Revoluția de la 1848, având pe el motto-ul „Dreptate și Frăție”.

La 1 iulie 1866, după încoronarea Principelui Carol I, drapelul tricolor a devenit simbolul României, iar cele trei nuanțe ale sale, albastru cobalt, galben crom şi roşu vermion au călăuzit drumul neamului românesc pe parcursul istoriei.

Astăzi, flamura roș-galben-albastră, cu acvila încoronată cu oțel simbolizează România, îl reprezintă pe fiecare român, oriunde s-ar afla și ne amintește de versurile lui Ciprian Porumbescu: „Sunt culori de-un vechi renume, amintind de-un brav popor!”.

Se cuvine să ne-nchinăm și să sărutăm culorile drapelului național, în special în această zi, dedicată tricolorului, pentru că – așa cum steagul de luptă al unei garnizoane militare reprezintă existența și solidaritatea acesteia, așa și steagul național reprezintă garanția unității, independenței și solidarității statale.

În Anul Centenarului Marii Uniri, aducem o ofrandă drapelului naţional care se înalţă semeţ pe catarg, veghind asupra neamului românesc.

Onoare ție, sfânt drapel tricolor! La Mulți Ani, Românie Centenară! La Mulți Ani, români!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS