Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Lansare proiect ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbana integrata in zona de vest a Municipiului Turda”

Administraţie
Tools
Typography

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, Agenția de Dezvoltare  Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Turda în calitate de Beneficiar au semnat Contractul de finanțare nerambursabilă nr.2504/14.06.2018, Cod SMIS 2014+:118094, pentru proiectul ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbana integrata in zona de vest a Municipiului Turda”.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – ”Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon”, Prioritatea de investiţii 4E – ”Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, in special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile si a masurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectiv specific 3.2 – „Reducerea emisiilor de carbon in zonele urbane bazata pe planurile de mobilitate urbana durabila”

Proiectul are ca obiective specifice :

  1. Reducerea pana in anul 2022 a emisiilor de CO2 in zona ce face obiectul investitiei cu 5.3% ca urmare a reducerii utilizarii autoturismelor si introducerea in transportul in comun a 4 Autobuze electrice de capacitate normala (minim 10 m) si 2 autobuze electrice de capacitate medie (minim 7 m)
  2. Cresterea pana in anul 2022 a numarului de utilizatori a transportului in comun in Municipiul Turda cu 13.1 % ca urmare a realizarii unor masuri destinate incurajarii utilizarii transportului alternativ (autobuze electrice, implementarea unui sistem de eticketing, modernizarea statiilor de transport in comun, crearea unui sistem de management al traficului pana la finalizarea proiectului, la nivelul Municipiului Turda).
  3. Dezvoltarea pana in anul 2022 a sistemului de transport velo prin realizarea a 3,365 km de piste de biciclete si dezvoltarea unui sistem de inchiriere de biciclete pana la finalizarea implementarii proiectului la nivelul Municipiului Turda, estimandu-se o crestere cu 33.3% a numarului de utilizatori.
  4. Cresterea gradului de siguranta si accesibilitate pentru pietoni pana in anul 2022 prin modernizarea a 14.140 mp de spatiu pietonal, prevazuti cu sisteme de siguranta care sa impiedice accesul auto pe trotuar, estimandu-se o crestere a numarului de persoane care utilizeaza traseele pietonale cu 6.9%.
  5. Imbunatatirea spatiului urban prin asigurarea de spatii verzi in aliniament si plantarea de 5.725 mp arbori/arbusti pana in anul 2022.
  6. Reducerea nivelului de poluare fonica cu 40% datorita achizitionarii, prin intermediul proiectului, de autobuze electrice ce emit 50 decibeli fata de autobuzele din dotarea prezenta care emit 80 decibeli.

Grupul ţintă al proiectului:

 In vederea realizarii obiectivului propus, beneficiarul – Municipiul Turda, doreste accesarea de fonduri europene pentru modernizarea traseului Str. Alexandru I. Cuza – Str. Clujului - Str. Simion Barnutiu- Str. General Dragalina- Str. Ioan Ratiu intr-o maniera integratoare a elementelor de infrastructura destinata deplasarilor auto, pietonale, velo si ale transportului public. In zona ariei de studiu a proiectului locuieste o populatie estimata de 3.028 locuitori.

Proiectul ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbana integrata in zona de vest a Municipiului Turda” are o valoare totală de 40.417.364,09 lei, din care:

  • 319.824,46 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR
  • 248.914,35 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național
  • 525,28 lei reprezintă valoarea cofinanțării eligibile a Municipiului Turda
  • 100,00 lei reprezintă valoarea neeligibilă inclusiv TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de 62 de luni, începând cu data de 25.11.2016 până la 31.12.2021, aceasta cuprinzand si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de finantare.

Date de contact:
Gaina Ovidiu Lucian - coordonator de proiect
Director Executiv
Primăria Municipiului Turda
Telefon 0264-313160
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS