Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Ce munci ar trebui sa presteze beneficiarii de ajutor social

Administraţie
Tools
Typography

La Câmpia Turzii, consilierii locali vor lua în discuţie planul de măsuri şi acţiuni ce trebuie executate de către beneficiarii de ajutor social din oraş.

Acest plan de lucrări se întocmeşte, potrivit Legii 416/2001, de către primarul localităţii, care trebuie să ţină şi evidenţa efectuării orelor de muncă şi să asigure instructajul privind normele de tehnică a securităţii muncii. Potrivit aceleiaşi legi, "Planul de acţiuni sau de lucrări de interes local se aprobă anual prin hotărâre a consiliului local".
Planul a cărui aprobare este propusă consilierilor locali de la Câmpia Turzii în şedinţa de joi, 28 februarie 2013, a fost întocmit de către compartimentul administrativ din cadrul Primăriei Câmpia Turzii şi, potrivit acestui plan, acţiunile şi lucrările de interes local la care trebuie să participe beneficiarii de ajutor social sunt:

1. Curăţarea manuală a zapezii şi a gheţii pe străzile care nu sunt cuprinse în contractele încheiate cu S.C.Compania de Salubritate Câmpia Turzii S.A.(fosta S.L.C.I.A.S) şi S.C. Domeniul Public S.A. Câmpia Turzii: Piaţa Mică, monumente şi cimitire, parc de joacă pentru copii - str Nicolae Titulescu, zona centrală a municipiului, obor.
2. Măturarea străzilor şi trotuarelor care nu sunt cuprinse în contractele încheiate cu S.C.Compania de Salubritate Câmpia Turzii S.A., inclusiv parcări, locuri de joacă pentru copii, parcuri, piaţa şi obor.
3. Adunarea, încărcarea şi transportarea la punctele gospodăreşti a deşeurilor.
4. Curăţarea de noroi a rigolelor, a gurilor de canal şi a trotuarelor.
5. Fasonarea arbuştilor ornamentali, adunatul crengilor şi transportarea acestora la punctele gospodareşti.
6. Văruirea, legarea şi toaletarea pomilor de pe raza municipiului.
7. Văruirea bordurilor, a stâlpilor şi a pomilor recent plantaţi.
8. Evacuarea deşeurilor nemenajere depozitate necontrolat la periferia municipiului: capătul străzii Tudor Vladimirescu, staţia de epurare, păşune Sâncrai, parcare avion, ICAR, cimitire, păşune Şarât, Cartier Insulă, autogară, Cartier Lut.
9. Curăţarea şi amenajarea locurilor de desfăşurare a activităţilor şi manifestărilor cultural-sportive.
10. Salubrizarea zonei pieţei, de câte ori este necesar.
11. Salubrizarea malurilor cursurilor de apă de pe raza municipiului Câmpia Turzii: Racoşa, Arieş - decolmatarea pârâurilor Bogăţel, Odăii Beteg, Trăznita.
12. Cosirea ierbii în parcuri şi în alte zone unde aceasta se impune, cu ocazia diverselor manifestări organizate pe raza municipiului.
13. Repararea şi vopsirea băncilor aflate pe domeniul public al municipiului.
14. Răzuirea afişelor de pe stâlpi, pereţi şi alte locuri nepermise.
15. Montarea, demontarea şi înlocuirea drapelelor de pe stâlpii aflaţi pe domeniul public al municipiului.
16. Descărcarea, încărcarea şi aranjarea alimentelor din programul PEAD (distribuirea ajutoarelor alimentare).
17. Alte sarcini trasate de conducerea primăriei, care intră în atribuţiile persoanelor beneficiare de ajutor social.

De asemenea, potrivit aceleiaşi Legi 416, chiar dacă planul de lucrări şi acţiuni se aprobă anual prin HCL (Hotărâre a Consiliului Local), în cazul în care există şi alte solicitări din partea instituţiilor partenere în organizarea orelor de muncă, planul poate fi actualizat pe parcursul anului şi aprobat tot prin HCL.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS