Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Wed, May
112 New Articles

Sociologul italian, Luca Vincenti, le-a prezentat elevilor din Câmpia Turzii adevărul dur al vieții din stradă

Administraţie
Typography

În contextul politicii continue de prevenire și combatere a comportamentelor deviante, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii, prin intermediul Serviciului Public Local de Asistență Socială, a organizat marți, 23 octombrie 2018, o sesiune de întâlniri între elevii de la Colegiul Tehnic „Victor Ungurean” și cei de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” și sociologul italian, Luca Vincenti.

Acesta este expert în bandele de cartier și în propagarea fenomenului infracțional în rândul tinerilor, fiind autorul cărții „Bandele de stradă” – best-seller la nivel european, astfel că, prin intermediul expertizei sale în domeniu, a putut să le vorbească liceenilor despre pericolele consumului de substanţe cu efect psihoactiv, a traficului de persoane şi  a riscului de a fi atraşi în grupuri infracţionale. A abordat aceste subiecte într-un mod interactiv şi eficient, oferind elevilor informaţii teoretice şi experienţe profesionale din teren.

În cadrul întâlnirii cu primarul municipiului și cu conducerea instituţiei, s-a discutat deschis şi constructiv despre provocările la care sunt expuşi copiii şi tinerii în societatea actuală, despre rolul activ al  părinţilor, al unităţilor şcolare, al autorităţilor  şi a întregii comunităţi  în prevenirea comportamentelor de risc.

Apreciem  prezenţa domnului  Luca Vincenti în rândul elevilor şi autorităţilor locale din  Câmpia Turzii ca fiind utilă şi profesionistă. „Luca Vincenti ştie cum să crească informaţia, o livrează vie, dinamică, nealterată de subiectivitatea proprie”, se menţionează în prefaţa cărţii „Bandele de stradă”.  

Sociolog, criminolog şi scriitor, Luca Vincenti a lucrat şi ca jurnalist pentru publicaţiile „L'Adige” şi „Il Mattino”, a publicat numeroase cărţi şi cercetări socio-criminologice şi a fost invitat la mai multe emisiuni in România şi Italia.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS