Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Păunel continuă cu acuzele la adresa pesediştilor: Guvernul PSD a furat banii clujenilor

Administraţie
Tools
Typography

Din funcţia de preşedine al Consiliului judeţean Cluj, Păunel Tişe mai trimite un comunicat în care, de data aceasta, îi acuză, pe faţă, de furt pe cei din PSD, mai exact pe guvernanţi. Despre aceştia, Păunel spune că au furat din banii clujenilor.

Iată care este comunicatul transmis de Păunel Tişe:

Guvernul PSD a furat banii clujenilor prin Legea nr. 50/2019 privind Bugetul de Stat. În 2019, peste 100 milioane lei.

1. A furat din suma corespunzătoare cotei de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa, reprezentând fond la dispoziţia consiliului judeţean, în vederea susținerii dezvoltării din unitățile administrativ -  teritoriale peste 50,5 milioane lei.

Astfel, deși în anul 2018 cota de impozit corespunzătoare veniturilor generate în județul Cluj a fost de 80,988 milioane de lei,

în 2019 este previzionat a se realiza în județul Cluj minimum 79,015 milioane de lei.  

Guvernul PSD a diminuat suma aferentă Consiliului Județean Cluj cu peste 50,5 milioane lei, având la dispoziție pentru alocări în vederea susținerii programelor de investiții pentru dezvoltare locală doar 28,4 milioane de lei, conform art. 6.2 din Legea nr. 50/2019.

Mai mult, această diminuare cu 2/3 a sumei cuvenite din impozitul pe veniturile realizate în județul Cluj, în 2019, s-a realizat prin derogare de la prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, penalizând județul nostru și reducându-i sumele la nivel cu județe total neproductive.

2. Guvernul a tăiat și alte fonduri, precum cota de 17,5 % pentru echilibrare, de la valoarea cuvenită județului Cluj de peste 328 milioane lei, la suma plafonată de 275 milioane lei, tăind astfel alte peste 53 de milioane de lei de la județul Cluj, bani care erau destinați investițiilor de modernizare a infrastructurii județene sau locale.

Guvernul, prin Legea 50/2019, produce și o diminuare a alocărilor destinate proiectelor, deoarece obligă consiliul județean să mute 111 milioane de lei de la cheltuieli de investiții pentru a acoperi cheltuieli de asistență socială pe care guvernul nu dorește să și le mai asume începând din acest an și a eliminat alocarea lor.

În condițiile sus-amintite, proiectele de dezvoltare ale  județului, precum și sumele alocate către UAT-uri sunt afectate, prejudiciind astfel toate bugetele locale.

PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN CLUJ
ALIN TIȘE

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS