Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

CÂMPIA TURZII: Conducătorii de vehicule cu tracţiune animală sancţionaţi dacă nu respectă regulile privind circulaţia pe drumurile publice

Administraţie
Tools
Typography

Polițiștii locali din Municipiul Câmpia Turzii au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice și obligația de a atașa cailor saci speciali pentru colectarea dejecțiilor.

În conformitate cu HCL nr. 58/2017 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor în domeniul bunei gospodăriri a Municipiului Câmpia Turzii, art. 1, alineatul 26) coroborat cu art. 3, litera b), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 800 de lei, la 1400 de lei, necurățarea domeniului public de murdăria lăsată de animalele pe care le însoțesc; animalelor de povară li se vor atașa saci pentru colectarea deșeurilor.

În urma demersurilor efectuate au fost sancționate contravențional 5 persoane care nu au respectat prevederile legale menționate, aplicându-se amenzi în valoare totală de 1.305 lei.

Pe de altă parte, în conformitate cu art 71, alin. (3), Pentru a circula pe drumurile publice pe care accesul le este permis, animalele, vehiculele trase sau împinse cu mâna, animalele de povară, de tracţiune şi de călărie vor avea câte un conducător, iar vehiculele cu tracţiune animală vor fi echipate şi cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente, în conformitate cu prevederile regulamentului.

Poliția Locală are în atenție acest fenomen, în permanență, și ori de câte ori constată în teren sau primește sesizări de la cetățeni prin Dispeceratul Poliției Locale (tel. 0264/991), referitoare la căruțe care se deplasează neregulamentar pe străzile municipiului, ia măsurile legale de sancționare, cu atât mai mult cu cât aceste vehicule reprezintă un real pericol pentru participanții la trafic.

Îndemnăm cetățenii să fie vigilenți și să informeze Poliția Locală cu orice ocazie!

Direcția Relații cu Comunitatea

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS