Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Turdenii au sărbătorit 158 de ani de la Unirea Principatelo Române | FOTO/VIDEO

Eveniment
Tools
Typography

Municipalitatea turdeană a pregătit mai multe evenimente cu ocazia împinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor române din 1859, evenimente la care au fost invitaţi să ia parte toţi cei care au dorit să se bucure de sărbătorirea Unirii Mici.

Primul dintre aceste avenimente a fost spectacolul de muzică arhaică de la Teatrul “Aureliu Manea” Turda susţinut de Florin Ştefan împreună cu taraful.

Astfel, sala teatrului turdean s-a umplut până la orele 17:30 când era ora de începere a spectacolului în deschiderea căruia au fost anunţaţi ansamblurile folclorice ale Casei Municipale de Cultură Turda: Datina Turdeană, Comori Ardelene, Mugurii Arieşului şi Cununa Ardealului.

Toţi au fost răsplătiţi cu aplauze de publicul prezent la evenimentul de la teatrul turdean, spectacolul de muzică arhaică fiind foarte bine primit de spectatorii turdeni.

Manifestările au continuat în Piaţa 1 Decembrie 1918 unde toţi cei prezenţi s-au încins într-o Horă a Unirii în jurul sensului giratoriu din apropierea Primăriei Turda.

Chiar mai mult, totul a culminat cu un foc de artificii care a avut, totuşi, un neajuns: ceaţa.

Înainte de câteva secvenţe video de la evenimente, poate aruncaţi un ochi şi peste  Unirea Mică la Turda, în imagini.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS