Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

PMUD a municipiului Turda a fost prezentat de administraţia turdeană la Întâlnirile Europene din Transilvania

Eveniment
Tools
Typography

Cea de-a opta ediţie a Întâlnirilor Europene din Transilvania (RET - Rencontres Européennes de Transylvanie) a început ieri, 14 martie, la Cluj-Napoca, urmând ca în 15 şi 16 martie întâlnirile să continue la Alba Iulia.

Organizat de Ambasada Franţei în România şi de Institutul Cultural Francez din România încă începând din anul 2010, evenimentul şi-a psopus ca ediţia din acest an să aibă ca temă principală de dezbatere “Oraşele durabile”, un subiect intens dezbătut atât în Franţa cât şi în România cu atât mai mult cu cât este legat de dezvoltarea locală.

Acest nou tip de oraşe - oraşele durabile - sunt văzute ca oraşe inteligente, oraşe verzi, în care locuitorii să aibă acces atât la noile tehnologii cât şi la un mediu curat.

”Orașul de mâine înseamnă îmbunătățirea accesului la servicii și la infrastructură, precum și, ținând seama de prezența tuturor actorilor de pe teritoriul său, efectuarea tranziției energetice și dezvoltarea instrumentelor digitale în oraș. Aș vrea să spun că subiectul orașului durabil constituie un motor pentru cooperarea bilaterală franco-română. Azi, 830 de orașe și 12 orașe mijlocii cooperează cu orașe franceze. Acesta este un cadru foarte bun pentru a face schimburi legate de orașul durabil”, a declarat Michele Ramis -  ambasadorul Franței în România - cea care a şi deschis întâlnirea de la Cluj

Întâlnirile centrate pe tematica “Oraşe durabile” au fost structurate în ateliere tematice şi interactive. Astfel, administraţia turdeană - reprezentată de primarul Cristian Matei - a avut ocazia ca în cadrul unuia din aceste ateliere - mai exact atelierul moderat de Marian Florea, preşedintele Asociației Administratorilor Publici din România - să prezinte care sunt direcţiile strategice de dezvoltare a municipiului Turda precum şi care sunt proiectele derulate de administraţia turdeană la nivelul municipiului, principalul proiect care se pliază pe tema ediţiei din acest an a Întâlnirilor Europene din Transilvania fiind derularea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS