Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Cetăţenii turdeni de pe strada Sănduleşti şi-au spus nemulţumirile în consiliul local. Au fost ascultaţi? | VIDEO

Social
Tools
Typography

Un număr de aproximativ 20 de cetăţeni au fost prezenţi marţi, 28 februarie, în sala mare a Primăriei Turda la şedinţa ordinară a Consiliului Local Turda pentru a-şi spune direct aleşilor nemulţumirile pe care le au de mai bine de 10 ani de zile.

Pentru a nu-i ţine pe cetăţeni să aştepte pe durata întregii şedinţe a consiliului local, preşedintele de şedinţă, Doru Anca, a cerut colegilor consilieri acordul să asculte păsurile cetăţenilor la începutul şedinţei, totodată preşedintele de şedinţă rugându-i - de dragul operativităţii - pe cetăţeni să îşi desemneze ad-hoc un reprezentant care să prezinte nemulţumirile tuturor.

Odată ce consilierii locali au fost de acord ca doleanţele cetăţenilor să fie ascultate, reprezentant a fost desemnat “domnul Fabian”.

Astfel, consilierii turdeni au aflat că principalele probleme pe care le ridică cetăţenii sunt:

  • lipsa asfaltului pe stradă
  • lipsa canalizării pe întreaga lungime a străzii
  • chiar dacă pe stradă se pune piatră, aceasta nu este presată, ceea ce face ca o simplă ploaie să aducă strada la starea de dinaintea intervenţiei
  • neseriozitatea muncitorilor care fac intervenţii pe stradă şi lipsa unui supraveghetor al lucrării de intervenţie
  • lipsa unui sistem de rigole care să colecteze apa pluvială

Problemele sunt cu atât mai acut resimţite de cetăţeni cu cât pe respectiva stradă nu circulă niciun mijloc de transport în comun iar starea străzii îngreunează foarte mult accesul unor autovehicule de intervenţie precum cele ale pompierilor sau ale serviciului de ambulanţă, la asta adăugându-se numeroase drumuri la service-ul auto ale celor posesorilor de autovehicule care locuiesc pe strada Sănduleşti.

Prelungirea stării proaste a străzii este cu atât mai nemulţumitoare pentru locatarii din zonă cu cât aceştia se simt nedreptăţiţi având în vedere că şi ei sunt plătitori de impozite.

Prezent la şedinţa forului deliberativ local turdean, primarul Cristian Matei a oferit câteva răspunsuri cetăţenilor nemulţumiţi veniţi la Primărie, în primul rând precizând că problema străzii Sănduleşti este cunoscută la nivelul administraţiei locale.

Explicând că strada este cuprinsă în pasul doi al proiectului CAA în ceea ce priveşte canalizarea, primarul Turzii a amintit că administraţia turdeană trebuie să depună a treia oară la MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale) toate documentele cu toate cele 300 de străzi care ar necesita intervenţii de asfaltare, asta pentru a se putea obţine fonduri cu care să se realizeze lucrările.

Deşi a mai creat şi unele nemulţumiri prin răspunsurile oferite unor cetăţeni sătui de problemele care au rămas nerezolvate preţ de mai multe mandate - majoritatea ale fostului primar - Cristian Matei a încercat să expună situaţia existentă aşa cum este ea la nivelul administraţiei locale.

Dacă doriţi să vedeţi care au fost răspunsurile primarului Cristian Matei pentru cetăţenii veniţi să-şi spună problemele în plenul consiliului local, vă invităm să urmăriţi înregistrarea video a şedinţei începând cu minutul 5:33.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS