Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Amenzi usturătoare de până la 50.000 de lei pentru cei care nu păstrează curăţenia

Social
Tools
Typography

Campania de ecologizre demarată la Turda nu se reduce doar la acţiunea efectivă de desfiinţare a rampelor clandestine, neautorizate de depozitare a deşeurilor de pe raza municipiului, dar şi urmărirea ca locurile odată curăţate să rămână aşa.

În primul rând, primarul Cristian Matei a anunţat montarea de camere video de supraveghere de înaltă rezoluţie astfel încât cei care ar putea depozita deşeuri în rampele clandestine desfiinţate să poată fi identificaţi şi sancţionaţi.

Ei bine, acţiunile de desfiinţare ale rampelor presupun inclusiv montarea de panouri indicatoare informative, panouri care conţin date ce ar fi bine să fie avute în vedere.

Ceea ce reţine atenţia este valoarea sancţiunii celor care nu păstrează curăţenia: amenzi cuprinse între 25.000 şi 50.000 de lei.

În afară de anunţul că zona curăţată este monitorizată video permanent, pe panoul informativ se mai precizează: “Aici a fost identificată o rampă de deşeuri clandestină şi întreaga zonă a fost curăţată! Aruncarea gunoaielor în acest loc se pedepseşte conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului, cu amendă cuprinsă între 25.000 şi 50.000 de lei”.

Pe lângă că vandalizarea panoului este, de asemenea, sancţionată conform legii, cetăţenii de bună credinţă sunt informaţi că pot face sesizări privind depozitările ilegale de deşeuri pe raza municipiului la Poliţia Locală Turda, la telefoanele 0264317303 sau 0731300903.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS