Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

40 de ani de la înființarea singurului spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania

Spitalul de Recuperare la înfiinţare (1978)

Social
Tools
Typography

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, unitate medicală aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj a marcat miercuri, 23 mai 2018, împlinirea a 40 de ani de la înființarea singurului spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania.

În cadrul festivității, la care a participat întreaga echipă managerială a Spitalului, alături de personalul medical actual dar și foști angajați ai instituției, vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Vakar Istvan, a înmânat managerului Spitalului Clinic de Recuperare, doamna Sanda Patrichi, un însemn distinctiv care să marcheze acest moment festiv și o diplomă de excelență pentru „modul de excepție în care această unitate sanitară a îndeplinit, pe parcursul celor patru decenii de activitate, nobila misiune de asigurare a serviciilor medicale recuperatorii pentru milioane de pacienți din întreaga țară”.

Urmărind evoluția peste ani a Spitalului de Recuperare se poate afirma, fără teama de a greși, că aceasta a urmat un trend constant ascendent, profesionalismul de excepție, dăruirea și implicarea deosebită a echipei consacrând această instituție drept un spital de elită la nivel național. Desigur, dezvoltarea și modernizarea spitalului trebuie înțelese și din perspectiva investițiilor consistente realizate aici, forul administrativ județean alocând în fiecare an sume importante de bani în acest scop”, a declarat vicepreședintele Vakar Istvan, prezent la ceremonia aniversară.

Preluat de Consiliul Județean Cluj în anul 2010, în urma procesului de descentralizare a serviciilor publice de sănătate, Spitalul Clinic de Recuperare s-a consacrat drept un veritabil centru de referință la nivel național, atât din perspectiva adresabilității extrem de ridicate, cât și a expertizei şi înaltei calificări profesionale a cadrelor medicale, respectiv a numărului şi diversității deosebite a tratamentelor, diagnosticelor și intervenţiilor chirurgicale realizate. Astfel, în ceea ce privește adresabilitatea, Spitalul de Recuperare oferă o gamă diversificată de servicii medicale atât clujenilor cât și pacienților din alte zone ale țării, aproape jumătate dintre aceștia provenind din alte județe. Doar pe parcursul anului 2017, unitatea sanitară situată pe strada Viilor din cartierul clujean Zorilor a tratat aproximativ 35.000 de pacienți în ambulatoriu, la care s-au adăugat peste 12.500 pacienți spitalizați pe cele 403 paturi aflate în dotare. De asemenea, în cadrul cabinetelor și laboratoarelor din spital s-au efectuat în anul 2017 un număr de 31.725 consultații şi peste 15.000 de ecografii și explorări funcţionale.

Activitatea complexă multidisciplinară desfăşurată în spital defineşte oferta de servicii medicale de recuperare, având ca obiectiv prevenirea sau reducerea la minim a consecinţelor fizice/funcţionale/psihice/socio-profesionale rezultate din apariţia unei boli, procesul de recuperare desfăşurându-se chiar de la debutul afecţiunii. Astfel, pe lângă cele cinci secții clinice cu paturi aflate în structură – cardiologie, neurologie, medicină fizică și balneologie, ortopedie și traumatologie, respectiv chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Spitalul de Recuperare mai deține o bază de tratament, un ambulatoriu pentru sportivi şi un ambulatoriu de specialitate, un laborator de radiologie şi imagistică medicală, un laborator de analize medicale, precum şi servicii auxiliare inerente desfășurării activității medicale.

Urmare a investițiilor masive pe care Consiliul Județean Cluj le realizează anual în reabilitarea infrastructurii şi dotarea cu aparaturǎ medicală performantă a Spitalului de Recupeare, această unitate sanitară și-a consolidat continuu și statutul de bază de învățământ și cercetare medicală universitară și postuniversitară, astfel încât dintr-un total de 57 de medici, 21 sunt cadre universitare integrate.

Notorietatea Spitalului Clinic de Recuperare este apreciată de însuși Ministerul Sănătății care, în baza unei evaluări efectuate recent, prin aplicarea unor chestionare pacienților la externare, a clasat această unitate sanitară pe un onorant loc II în topul național al spitalelor din România în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale oferite, cu un procent de 86,85%. De asemenea, spitalul se clasează și pe poziția a patra din 500 de unități sanitare evaluate, cu un procent de 91,19%, din perspectiva analizei satisfacției pacienților cu privire la curațenia pe care au perceput-o în cadrul unității.

Biroul de presă
23 mai 2018

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS