Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
105 New Articles

Spitalul turdean are computer tomograf funcţional. Cine poate beneficia de investigaţii?

Sănătate
Tools
Typography

Ziua de miercuri, 25 ianuarie a fost una aşteptată atât de către personalul medical al Spitalului Municipal Turda, administraţia turdeană şi chiar de către cetăţenii care aşteptau nu doar creşterea calităţii actului medical ci şi existenţa posibilităţii de investigaţii mai complexe la unitatea spitalicească turdeană.

În prezenţa unei părţi a personalului medical, a primarului Cristian Matei şi a viceprimarului Lucian Nemeş, a directorului Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, dar şi a celor care au făcut posibilă existenţa aparaturii la spitalul turdean - Camillo Torta, reprezentant al Asociaţiei Întreprinzătorilor Italieni şi patron al Prival Ecologic Servis în colaborare cu Croce Verde Italiana - computerul tomograf a fost inaugurat.

În plus Camillo Torta spunea că actele de binefacere ale AII nu se vor opri aici, un computer tomograf similar armând a ajunge la Gherla.

Chiar dacă punerea în funcţiune a aparatului a durat mai bine de un an, primarul Cristian Matei a dorit să felicite reprezentanţii spitalului turdean că au reuşit, într-un final, să facă în aşa fel încât aparatul să fie funcţional.

Explicând că administraţia turdeană se va implica în continuare în ceea ce priveşte spitalul turdean, primarul municipiului Turda spunea a făcut referire la demersurile care urmează privind modernizarea şi consolidarea clădirilor spitalului turdean.

Pe de altă parte, despre beneficiile existenţei computerului tomograf la Turda a vorbit managerul Ovidiu Stănilă.

“Eu cred că este foarte important ca cetăţenii din Turda să fie informaţi despre aceste noi servicii medicale, ca accesul dânşilor să fie cât mai facil”, completa Ovidiu Stănilă.

Totuşi, când a fost întrebat cine poate beneficia de aceste servicii, managerul spitalului turdean a exclus, în mare, colaborarea cu CAS. Concret, aşa cum sublinia şi fostul manager Vasile Grumaz, principalul beneficiu al computerului tomograf  este realizarea de investigaţii pentru cei susiţi în serviciul de primiri urgenţe - şi care vor beneficia de un diagnostic rapid fără să mai fie nevoie de deplasare la Cluj-Napoca în acest sens iar diagnosticul să fie mult întârziat - de aceleaşi servicii putând beneficia şi pacienţii internaţi. Pacienţii aflaţi în ambulatoriu, Ovidiu Stănilă adăugând: “aparatul nefiind nou, s-ar putea să avem mici probleme în contractarea cu Casa de Asigurări, dar la negocierea noului contract o să încercăm să includem şi astfel de pacienţi”.

Produs în Japonia de General Electric în anul 2000, computerul tomograf de la Turda este funcţional, chiar medicul specialist Adriana Mesaroş spunând că s-au făcut câteva teste, rezultatele fiind mulţumitoare, Vasile Grumaz insistând că scopul aparatului este pentru serviciile spitaliceşti, în special cele de urgenţă. În schimb, în baza unor eventuale programări şi contra cost, de investigaţii poate beneficia oricine.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS